Η Α/ΣΥΝΕΧΕΙΑ ιδρύθηκε μέσα από τις στάχτες του ελληνικού μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος το 1983 (βλ.και εδώ). Συνέβαλε στη «γενική προετοιμασία» σε προγραμματικό και ιδεολογικό επίπεδο και εξελίχτηκε σε μια ελπιδοφόρα οργάνωση της Αριστεράς κατά τη δεκαετία του ’90. Η Α/συνέχεια τον Γενάρη του 2003 μετεξελίχθηκε στην ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΟΕ).
Η πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική αυτονομία της ΚΟΕ περιορίστηκε δραματικά μετά την επιβολή της αναστολής της δημόσιας δράσης της στα πλαίσια της ένταξης των μελών της ως ατόμων στο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνη του 2013. Ακολούθησαν ιδεολογήματα περί «συμβολής» στο κίνημα και «καταπολέμησης του παρτικολαρισμού» που επιβλήθηκαν στο εσωτερικό της, δικαιολόγησαν την εξαφάνισή της από κάθε λαϊκό κίνημα, και προκάλεσαν την αλλοίωση του ιδεολογικού της στίγματος και την οργανωτική της απίσχνανση. Οι θέσεις για το «πανελλαδικό σώμα» που δημοσιεύτηκαν το Δεκέμβρη του 2016 επισφράγισαν τον πολιτικό της θάνατο, ανεξάρτητα από την όποια ονομαστική επιβίωση.
Για την ουσιαστική κατάργηση της ΚΟΕ (03/12/2016)
Non-paper κλιμακίου Αθήνας ΚΟ ΚΟΕ για τον απολογισμό που … “έγινε” (+ένα σχόλιο για τις διαγραφές μελών) (21/12/2016) Η χωρίς λόγο πολιτική θανάτωση της ΚΟΕ και η προσπάθεια αποφυγής του απολογισμού για την περίοδο 2012 – 2015 δεν μπορούσε παρά να συνοδευτεί από την εκδίωξη, τη σπίλωση και την εξώθηση σε ιδιώτευση όσων περισσότερων γίνεται.
***
Για τον απολογισμό της ΚΟΕ 2012 – 2015
Η περίοδος πριν από το 3ο συνέδριο (Γενάρης – Μάρτης 2012) περιλαμβάνεται και μια τοποθέτηση στον προσυνεδριακό διάλογο με τίτλο «Για μια διαλεκτική μελέτη των φαινομένων της κοινωνίας και της σχέσης ατομικού-συλλογικού»
Το 3ο συνέδριο (16-18/03/2012) περιλαμβάνεται και μια τοποθέτηση που καταλήγει σε πρόταση για αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ
Οι εκλογές του 2012 & η συζήτηση για ΣΥΡΙΖΑ – κόμμα περιλαμβάνονται και δύο επιστολές για την «Ευρώπη χωρίς ΕΕ» και τη θέση της ΚΟΕ στο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές
Παρακάτω υπάρχουν μπροσούρες, προκηρύξεις, ανακοινώσεις και άλλα κείμενα της Α/συνέχειας και της ΚΟΕ, καθώς και κείμενα μελών της.
Μετασχηματισμός, Μεταδιάλυση και Πράξη (1983)
περιέχει την προκήρυξη «Τι απέγιναν οι προβοκάτορες;» που μοιράστηκε στην πορεία του Πολυτεχνείου το 1982, την πρώτη πορεία μετά τη διάλυση του ΚΚΕ μ-λ.
Πλευρές της Πολιτικής Διάστασης (1984)
Μπροσούρα της Α/συνέχεια που, μεταξύ άλλων περιέχει αναλύσεις για το τι ανάγκες είχε μεταπολεμικά η αστική τάξη, τι σηματοδοτούσε η μεταπολίτευση, τι εξέφραζε κοινωνικά το ΠΑΣΟΚκαι για την τακτική της επίσημης (και όχι μόνο) Αριστεράς έναντι αυτού.
ΚΚΕ: Αριστερός Εταίρος της «Αλλαγής» (1985)
Μπροσούρα της Α/συνέχεια που αποδεικνύει πώς η μη αναγνώριση της ύπαρξης μετά τη δεκαετία του ’60 ενιαίου συστήματος κοινωνικών σχέσεων σε Ανατολή και Δύση, τα βασικά χαρακτηριστικά του οποίου αναλύονται, αφόπλιζαν ιδεολογικά και πολιτικά τους αριστερούς ανθρώπους, παραδίδοντάς τους στο ΠΑΣΟΚ.
Εναλλαχτικοί, Οικολόγοι και Κομμουνισμός (1985)
Με τη διάλυση του μ-λ κινήματος, νέες(;) τάσεις προέκυψαν στο ριζοσπαστικό (;) κίνημα, ιδιαίτερα της νεολαίας.
Κομμουνισμός και Αριστερά (1985)
Για τον όρο «Αριστερά», την αδιαφορία για μελέτη της πείρας του επαναστατικού κινήματος, την ελλαδική αριστερά, και την «αριστερά»(ή τον «αριστερισμό») στην εξουσία
Επειδή οι υπήκοοι δεν αναβαθμίζονται σε πολίτες μέσα από εκλογικές διαδικασίες (1986)
Η τοποθέτηση της Α/συνέχεια για τις δημοτικές εκλογές του 1986, την τοπική αυτοδιοίκηση ως οργανικό στοιχείο της σύγχρονης κρατικής οργάνωσης και τις λανθασμένες επιλογές της αριστεράς («παναριστερά» με το ΠΑΣΟΚ, «δημοτικός σοσιαλισμός» και «μονοκαλλιέργιες»)
Α/συνεχεια: ΠΡΟΤΑΣΗ για ενα Αντι-Ρευμα εναντια στην καπιταλιστικη αναδιαρθρωση (Ιουνης ’88)
Α/συνεχεια: 1992-τι σημαινει και γιατι πρεπει να αγωνιστουμε για μια αλλη πορεια (Δεκεμβρης ’88)
Α/συνεχεια- “γιατι δεν ψηφιζουμε κανενα-γιατι δεν ξεχναμε τιποτα” (Ομιλια στις 18/4/1989)
Α/συνεχεια: Συγχρονη Αριστερα (Γεναρης ’90)
Α/συνεχεια: ποια προοπτικη; νεος ριζοσπαστισμος στην ελληνικη κοινωνια! Ποιος δρομος; Προγραμματικη συγκλιση! (προκηρυξη 17/11/90)
Α/συνέχεια: Εθνικισμός και αναδιάρθρωση (07/06/1991)
αναδιαρθρωση,μεταβατικες κοινωνιες & αντικομμουνιστικη υστερια,η Ελλαδα στην αναδιαρθρωση, τι ειναι & γιατι αγωνιζεται η Α/συνεχεια (Αυγουστος ’91)
Α/συνεχεια: Σημειωσεις για την πολιτικη κατασταση (Αυγουστος-Σεπτεμβρης ’92)
Για τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΑΣ (14/09/1992)
Για την τροπή που έπαιρνε ο ιστορικός αγώνας των εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων και τη στάση της αντιπολίτευσης
Α/συνέχεια: Οι πολιτικές εξελίξεις και η προσπάθειά μας (Νοέμβρης ’92)
Α/συνέχεια: Ο “ήπιος” ελληνικός εθνικισμός (με αφορμή τη συγκέντρωση της Αθήνας για το Μακεδονικό στις 10/12/1992)
Δυαδική Κοινωνία: δεν υπάρχουν περιθώρια για ήσυχες συνειδήσεις (Μάης 1993)
Για τη νέα κατάσταση που δημιουργούταν ιδιαίτερα μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ.
Ανοιχτό Γράμμα σε φίλους και ψηφοφόρους της «Μαχόμενης Αριστεράς» (5-11/10/1993)
Για μια τακτική, ιδιαίτερα ενόψει εκλογών, από την οποία η εξωκοινοβουλευτική αριστερά και ιδιαίτερα ο σημερινός χώρος της Αντ.Αρ.Συ.Α δεν έχει απαλλαγεί, με ολέθρια αποτελέσματα για ένα δυναμικό αγωνιζόμενων ανθρώπων.
Νέα Τάξη στην Παιδεία (1993)
Μπροσούρα των Αριστερών Σχημάτων για την «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση Σουφλιά»
Αναγκαιότητα και Επικαιρότητα της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου (1993)
Τι είναι και γιατί προσπαθούν τα «Αριστερά Σχήματα» Μάης 1994
Για την προσκείμενη στην Α/συνέχεια φοιτητική παράταξη «Αριστερά Σχήματα»
Υπερλεωφόροι των Πληροφοριών και το Δεύτερο Άλμα στο Άυλο (1995)
Για τις αλλαγές στην παραγωγή και τις συνεπακόλουθες αλλαγές στη συνείδηση
Η επιλογή μας (τετράδια για τη μετεξέλιξη- 1) (1995)
Ένα κείμενο που αναδεικνύει την αναγκαιότητα για την ύπαρξη -και αιτιολογεί την απόφαση για τη δημιουργία- κομμουνιστικής οργάνωσης στην Ελλάδα.
Σταθερά στο δρόμο της κομμουνιστικής μετεξέλιξης (τετράδια για τη μετεξέλιξη-2) (1996)
Ευρωεκλογές με φόντο την Κρίση (1999)
Οι ευρωεκλογές του 1999 διεξήχθησαν με τους έλληνες πολίτες σε διαρκή κινητοποίηση: κίνημα κατά της μεταρρύθμισης Αρσένη, κατά της παράδοσης από Σημίτη-Πάγκαλο Παπανδρέου του Οτσαλάν, κατά της Νατοϊκής Επιδρομής στη Γιουγκοσλαβία. Μια διάχυτη αριστεροποίηση διαφαινόταν. Σε αυτές τις συνθήκες η Α/συνέχεια έκανε μια αντίστοιχη πρόταση σε διάφορες αριστερές οργανώσεις και όταν αυτή δεν έγινε αποδεκτή κατήλθε μόνη της στις ευρωεκλογές, αποσπώντας 9.693 ψήφους.
Το φθινόπωρο του 1999, ο αστισμός προσπάθησε να ανασυνταχθεί. Και παρά την αναλαμπή του λαϊκού κινήματος κατά την επίσκεψη Κλίντον το Νοέμβρη, μπόρεσε να περάσει στην αντεπίθεση. Το Γενάρη του 2000 προκηρύσσει εκλογές για τον…Απρίλη του 2000 και προχωρά σε όργιο εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων. Η αριστερά δεν καταφέρνει να το αντιληφθεί. Η Α/συνέχεια προχωρά με βάση το σκεπτικό περί αριστεροποίησης στη δημιουργία ενωτικού συνδυασμού με το Μ-Λ ΚΚΕ, το μόνο που δέχτηκε. Το αποτελέσμα δεν τη δικαιώνει. Ο δικομματισμός αποσπά ποσοστό 87%, η αριστερά συνολικά βρίσκεται στη γωνία, και το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να αμερικανοποιηθεί.
Συνέντευξη με τους εκπροσώπους του Ενωτικού Συνδυασμού Αριστερά! Μ-Λ ΚΚΕ
Ανακοίνωση της Πολιτικής Κίνησης «Αριστερά!» για το αποτέλεσμα των εκλογών της 9ης Απρίλη 2000
Ανακοίνωση του Ενωτικού Συνδυασμού Αριστερά! Μ-Λ ΚΚΕ για τις εκλογές της 9ης Απρίλη 2000
Δύο απολογισμοί και μια αυτοκριτική
Για τη συγκυρία και τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου (10/9/2015)
Νέα χρονιά, νέος κύκλος, νέες δυσκολίες, νέες αφετηρίες (30/12/2015)
Tο επίκεντρο Ελλάδα, πιο κοντά σε μια εθνική και κοινωνική καταστροφή (29/02/2016)
Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Χειραφέτηση: Ο δρόμος για την Ελευθερία στη χώρα μας (07/05/2016)
Σχολιάστε