Ιραν: δολοφονια φυλακισμενου συνδικαλιστη (ανακοινωση του Κομματος Εργασιας Ιραν-Τουφαν)

Να καταδικάσουμε το καθεστώς του Ιράν για αυτό το ξεδιάντροπο έγκλημα!

Αγαπητοί σύντροφοι,

Το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας διέπραξε άλλο ένα έγκλημα. Ο Afshin Osanlou, συνδικαλιστής και πολιτικός κρατούμενος στις τρομακτικές φυλακές Rajaei Shahr έπεσε θύμα του καθεστώτος τον Ιούνη του 2013. Το καπιταλιστικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε το θάνατό του στις 22 Ιούνη 2013, ισχυριζόμενο ότι οφειλόταν σε καρδιακό επεισόδιο. Τα μέλη της οικογένειας του Afshin και οι συγκρατούμενοί του είπαν ότι ο Afshin δεν είχε κανένα ιστορικό καρδιολογικών προβλημάτων και οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο ανακοίνωσαν ότι είχε πεθάνει αρκετά προτού οι δυνάμεις ασφαλείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας τον φέρουν στο νοσοκομείο. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο Afshin έχασε τη ζωή του στις αιματηρές δαγκάνες της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Το καθεστώς του Ιράν είναι άμεσα υπεύθυνο για το θάνατο του Afshin Osanlou.

 

O Afshin Osanlou, 42 χρονών, απολυμένος οδηγός λεωφορείων στην Εταιρία Tehran Vahed Bus Transit, οδηγός υπεραστικών λεωφορείων, οδηγός φορτηγού και μέλος της ιδρυτικής επιτροπής του Συνδικάτου Οδηγών Φορτηγού είχε συλληφθεί το 2009 από τις μυστικές υπηρεσίες της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην Τεχεράνη λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης και οδηγήθηκε στις φυλακές του Εβίν. Στη φυλακή, ο Afshin υπέστη σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια και κατηγορήθηκε ψευδώς για συνωμοσία και δράση εναντίον της «εθνικής ασφάλειας». Το καθεστώς του Ιράν τον καταδίκασε σε 5 χρόνια φυλάκιση. Ο Afshin μεταφέρθηκε στις φυλακές Rajaei Shahr μετά από 3 χρόνια και τελείωνε την ποινή του.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Δεκάδες ακτιβιστών εργατών συλλαμβάνονται, βασανίζονται και φυλακίζονται στα μπουντρούμια του καθεστώτος της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Το έγκλημά τους είναι η απόπειρα ίδρυσης ανεξάρτητων εργατικών οργανώσεων, η υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, η πάλη για καλύτερους μισθούς, εργασιακή ασφάλεια, συλλογικές διαπραγματεύσεις, ασφάλεια υγείας κλπ. Το έγκλημά τους είναι η αντίθεση στο καπιταλιστικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας και η μη υποταγή στις πιέσεις και τις απειλές ενός καθεστώτος του οποίου οι αξιωματούχοι είναι αναμεμειγμένοι σε πολλών δις δολαρίων υπεξαιρέσεις, κάτι το γνωστό στο λαό στους δρόμους.

Όμως η απάντηση του καθεστώτος στα δίκαια αιτήματα των εργατών και των εκπροσώπων τους είναι οι συλλήψεις, οι φυλακίσεις, οι βασανισμοί και οι κατηγορίες για συνωμοσία και δράσει εναντίον της «εθνικής ασφάλειας». Πρόσφατα, αρκετοί ακτιβιστές και πολιτικοί κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους μετά από βάρβαρα μεσαιωνικά βασανιστήρια. Ο Sattar Beheshti, εργάτης και μπλόγκερ, δολοφονήθηκε από βασανιστήρια λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη του. Ο Alireza Karami έχασε τη ζωή του από τις δολοφονικές δαγκάνες της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Πέρα από την κακομεταχείριση, τα βασανιστήρια, τις φυσικές και ψυχολογικές πιέσεις, το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας έχει περιορίσει την πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη για τους πολιτικούς κρατούμενους. Με την «έλλειψη ιατρικής φροντίδας», το καθεστώς θέλει να επιβάλλει στους ακτιβιστές «φυσιολογικό» θάνατο εξαιτίας προβλημάτων υγείας και ρήξεων των οργάνων.

Το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας κρατά τις οικογένειες των πολιτικών κρατουμένων ομήρους και τους θέτει υπό πιέσεις και απειλές με την ελπίδα να καταστείλει την αντίσταση των ακτιβιστών. Η εκδίκηση εναντίον των οικογενειών των φυλακισμένων αποτελεί μια αρρωστημένη πολιτική της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Η οικογένεια του νεκρού συντρόφου Afshin Osanlou υφίσταται απειλές εδώ και καιρό. Ο Mansour Osanlou, αδερφός του Afshin, είναι επίσης ακτιβιστής εργάτης. Ο Mansour, ήταν εξέχον και ιδρυτικό μέλος του Συνδικάτου της εταιρίας Vahed Bus Transit. Εξαιτίας των υποδειγματικών αγώνων του, φυλακίστηκε, βάρβαρα βασανίστηκε και καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση. Αφότου έκτισε την ποινή του, ο Mansour εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Ιράν γιατί το Ισλαμικό καθεστώς απειλούσε τη ζωή του. Η μητέρα του Afshin υφίσταται επίσης απειλές και πιέσεις από το καθεστώς στο Ιράν. Οι εργάτες ακτιβιστές αντιμετωπίζουν όχι μόνο βασανιστήρια και φυλακίσεις, αλλά και πόνο και βάσανα για τις οικογένειές τους από την Ισλαμική κυβέρνηση.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Το καπιταλιστικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας φοβάται το σχηματισμό ανεξάρτητων εργατικών οργανώσεων. Το ισλαμικό καθεστώς βλέπει το τέλος της παρασιτικής του ζωής να πλησιάζει όταν η εργατική τάξη και ο λαός ενώνονται, και προσπαθεί να καταπνίξει κάθε απόπειρα οικοδόμησης ανεξάρτητων και δημοκρατικών εργατικών οργανώσεων και συλλαμβάνει και κατηγορεί τους ακτιβιστές εργάτες για συνωμοσία εναντίον της «εθνικής ασφάλειας». Όμως η πάλη για το σχηματισμό συνδικάτων έχει μια μακρά ιστορία στο Ιράν και οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις των ακτιβιστών από τα καθεστώτα του Σάχη και της Ισλαμικής Δημοκρατίας δεν είναι σε θέση να σταματήσουν αυτό τον αγώνα. Με την εναντικοποίηση του αγώνα τους ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία, οι εργάτες θα επιβάλλουν τα αιτήματά τους στο καθεστώς.

Το Κόμμα Εργασίας Ιράν (Τουφάν) καθιστά το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας άμεσα υπεύθυνο για το θάνατο του Afshin Osanlou. Καταδικάζουμε έντονα τη σύλληψη, κακομεταχείριση, τις πιέσεις, τις απειλές, τα βασανιστήρια, τις φυλακίσεις και τις εκτελέσεις των ακτιβιστών εργατών. Απαιτούμε την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων. Καλούμε τα αδελφά Κόμματα και Οργανώσεις, τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, τους συνδικαλιστές και τους ελευθερόφιλους να καταδικάσουν το καπιταλιστικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας για το θάνατο του Afshin Osanlou και για τα άλλα εγκλήματα. Ζητάμε από τους συντρόφους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τους αγώνες των ιρανών ακτιβιστών εργατών και να απαιτήσουν την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση όλων των φυλακισμένων εργατών ακτιβιστών και όλων των πολιτικών κρατουμένων.

Ντροπή και Απέχθεια για το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν!

Άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση όλων των εργατών ακτιβιστών!

Ζήτω οι αγώνες των ιρανών εργατών και εκμεταλλευομένων!

Ζήτω ο Σοσιαλισμός!

 

Κόμμα Εργασίας Ιράν (Τουφάν)

13 Ιούλη 2013

Advertisements

Tagged: , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: