KK Μπουταν (Μ-Λ-Μ): Ανακοινωση για τη 12η επετειο απο την ιδρυση του κομματος

Κομμουνιστικό Κόμμα Μπουτάν (Μαρξιστικό-Λενινιστικό-Μαοϊκό)

Ανακοίνωση για τη 12η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος

cpbmlm1

7/11/2013

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Μπουτάν (Μαρξιστικό-Λενινιστικό-Μαοϊκό) συμπλήρωσε δώδεκα χρόνια ζωής. Η 7η Νοέμβρη αυτού του χρόνου είναι η 12η επέτειός του. Αισθανόμαστε περήφανοι και απευθύνουμε επαναστατικούς χαιρετισμούς για αυτή την ένδοξη περίσταση και για την 96η επέτειο από την Οκτωβριανή επανάσταση.

Δυστυχώς, το επαναστατικό κόμμα μας βιώνει μια σοβαρή υποχώρηση εξαιτίας αντικειμενικών και υποκειμενικών καταστάσεων. Οι κοινωνικοπολιτιστικές, οι γεωπολιτικές και μερικές πρακτικές φυσικές και γεωγραφικές ιδιομορφίες, παράλληλα με την Ήττα του Φλεβάρη, καθώς και η ντροπιαστική επέμβαση της ιμπεριαλιστικής-φιλοξενούσας χώρας στο προσφυγικό ζήτημα είναι οι κύριες υποκειμενικές αιτίες για αυτή την υποχώρηση. Κατά τον ίδιο τρόπο, το πρόβλημα της ηγεσίας και ιδιαίτερα η έλλειψη ενός πρακτικά ομόφωνου επαναστατικού πυρήνα στο κεντρικό ηγετικό σώμα, καθώς και το πρόβλημα της σωστής γραμμής δράσης είναι οι βασικοί αντικειμενικοί λόγοι για αυτή την υποχώρηση.

Το κόμμα βιώνει τρία χρόνια μιας εκστρατείας διόρθωσης και ενδυνάμωσης, η οποία ξεκίνησε από τη 12η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής. Η εκστρατεία έχει φτάσει στα μισά της πορείας. Παρά τις κάμποσες προσπάθειες της κομματικής ηγεσίας, η διόρθωση και ενδυνάμωση του κόμματος και ειδικά της ηγεσίας δεν σημειώνουν πρόοδο. Ο σχεδιασμός της εκστρατείας πέρασε ομόφωνα. Όμως οι αρμόδιοι ηγέτες και τα στελέχη όλο και περισσότερο επιδεικνύουν αδιαφορία για την εφαρμογή του. Μια φιλοϊμπεριαλιστική τάση έχει σχεδόν κακομάθει κάποιους ακτιβιστές και έχει οδηγήσει στην συνθηκολόγησή τους έναντι της πρότασης για μετεγκατάσταση των προσφύγων σε τρίτη χώρα. Μια τάση οικογενειακότητας έχει μετατρέψει πολιτιστικά κάποιους ακτιβιστές σε αστούς εμπόρους. Η δεξιά παρέκκλιση τούς έχει μετασχηματίσει σε λαϊκιστές δημαγωγούς. Νόμιμη δράση για τη νόμιμη δράση- αυτό είναι το σλόγκαν των λαϊκιστών δημαγωγών μας. Η νόμιμη δράση όπως την εννοούν σημαίνει απλώς να μιλάμε για τον επαναπατρισμό των προσφύγων χωρίς πρακτικά να κάνουμε τίποτα. Δεν έχει τίποτε να κάνει με την αλληλοσυμπλήρωση νόμιμης και παράνομης δράσης και με την αλληλοσυμπλήρωση του προσφυγικού ζητήματος με την κρατική εξουσία. Εν τέλει, δεν έχει τίποτε να κάνει με τη διορθωτική εκστρατεία και το σχεδιασμό ενδυνάμωσης του κόμματος, ακόμα και με την ίδια την ύπαρξη του επαναστατικού κόμματος.

Η σοβαρή αμέλεια της πολιτικής, των αποφάσεων και του σχεδιασμού του κόμματος έχει οδηγήσει στην αποβολή κάποιων δεξιών από το κόμμα. Δυστυχώς αυτό έχει οδηγήσει στην κατάρρευση της Κεντρικής Επιτροπής λόγω του μεγέθους της, όπως αυτό αναφέρεται στο υπάρχον καταστατικό. Αυτή η συνειδητή αγνόηση των ομόφωνων αποφάσεων έχει αποδειχτεί ότι είναι μια οπορτουνιστική τάση των λαϊκιστών δημαγωγών μας. Η κατάρρευση της Κεντρικής Επιτροπής έχει συνεπώς δημιουργήσει τον κίνδυνο κατάρρευσης του Κόμματος, από τη μία, άρνηση του παλιού και σχηματισμό του νέου επαναστατικού κόμματος από την άλλη. Οι αντικειμενικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για την ύπαρξη του σημερινού κομματικού οργανισμού. Επομένως, μια πλήρης αναγέννηση του κομματικού οργανισμού αποτελεί ανάγκη των καιρών. Σε αυτές τις ευοίωνες περιστάσεις, εφιστούμε την προσοχή των νυν και πρώην μελών μας ώστε να συμβάλλουν στην αναδημιουργία, τη διόρθωση και την ενδυνάμωση του κομματικού οργανισμού.

Η κομματική ηγεσία αντιμετωπίζει αυτή την παράξενη κατάσταση ως ευκαιρία για το μετασχηματισμό της ποσότητας σε ποιότητα. Είθε η εντολή των μαζών και οι ανάγκες των καιρών να μας δώσουν τη δυνατότητα να σχηματίσουμε ένα επαναστατικό κόμμα νέου τύπου ώστε να ηγηθεί ενός επαναστατικού πολέμου.

 

Ο εκτελών χρέη Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του

Κομμουνιστικού Κόμματος Μπουτάν (Μαρξιστικού-Λενινιστικού-Μαοϊκού)

Βίκραμ

Advertisements

Tagged: , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: