Ινδια: ανακοινωση ενοποιησης του ΚΚΙ (Μαοϊκου) και του ΚΚΙ (Μ-Λ) Ναξαλμπαρι

cmas-orissa
Επί τη ευκαιρία της διεθνούς ημέρας του παγκόσμιου προλεταριάτου, της ένδοξης Πρωτομαγιάς, εμείς, οι Μαοϊκοί της Ινδίας, με μεγάλη αίσθηση ευθύνης και ισχυρής πεποίθησης, ανακοινώνουμε την ενοποίηση του ΚΚΙ(Μαοϊκού) και του ΚΚΙ(Μ-Λ) Ναξαλμπάρι σε ένα κόμμα, υπό την ονομασία ΚΚΙ(Μαοϊκό). Ενισχύοντας έτσι την πρωτοπορία του ινδικού προλεταριάτου, το οποίο είναι τμήμα του παγκόσμιου προλεταριάτου, αφιερωνόμαστε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην υπόθεση της ινδικής επανάστασης και της παγκόσμιας προλεταριακής επανάστασης.
Το Μαοϊκό κίνημα αποκρυσταλλώθηκε με τη μεγάλη εξέγερση του Ναξαλμπάρι το 1967. Εμπνευσμένα και καθοδηγούμενα από τους συντρόφους Charu Mazumdar και Kanhai Chatterjee, ιδρυτές και ηγέτες του κόμματός μας, χιλιάδες ηγετών, στελεχών και μαζών,  έδωσαν τις μονάκριβες ζωές τους για την πρόοδο του επαναστατικού κινήματος και την οικοδόμηση ενός ισχυρού κόμματος.
Μετά την υποχώρηση των αρχών της δεκαετίας του ’70 και το μαρτυρικό θάνατο του σ. Charu Mazumdar, οι κομμουνιστικές επαναστατικές δυνάμεις διασπάστηκαν σε πολλές ομάδες. Οι πραγματικοί επαναστάτες, ενώ προσπαθούσαν να οικοδομήσουν κίνημα στις περιοχές τους, προέβαιναν σε σοβαρές απόπειρες για την ενοποίηση όλων των επαναστατών σε ένα κόμμα. Στην πορεί αυτής της διαδικασίας των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, τα δύο κύρια ρεύματα που εκπροσωπούσε το τότε ΚΚΙ(Μ-Λ) (Λαϊκός Πόλεμος) και το Μαοϊκό Κομμουνιστικό Κέντρο Ινδίας ενώθηκαν σε ένα κόμμα, το ΚΚΙ (Μαοϊκό), στις 21 Σεπτέμβρη 2004. Αυτό αποτέλεσε ένα ποιοτικό άλμα στην υλοποίηση ενός μακρόχρονου καημού των εργατών, των αγροτών και άλλων καταπιεσμένων μαζών για την οικοδόμηση ενός μόνο καθοδηγητικού κέντρου που θα οδηγήσει το νεοδημοκρατικό επαναστατικό πόλεμο στην Ινδία σε επιτυχία και θα  βαδίσει προς την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού και ακολούθως του κομμουνισμού. Αντίστοιχα, το ΚΚΙ(Μ-Λ) Ναξαλμπάρι έκανε σοβαρές προσπάθειες για την ενοποίηση όλων των πραγματικών μαοϊκών δυνάμεων, παλεύοντας εναντίον του τότε Κομμουνιστικού Επαναστατικού Κέντρου, του ΚΚΙ(Μ-Λ) του λικβινταριστή K. Venu και της Κόκκινης Σημαίας του οπορτουνιστή K N Ramachandran.
Ως επιστέγασμα αυτών των διαδικασιών, τα δύο κόμματα, το ΚΚΙ(Μαοϊκό) και το ΚΚΙ(Μ-Λ) Ναξαλμπάρι ενοποιήθηκαν, και έτσι το κόμμα μας, το ΚΚΙ(Μαοϊκό) ενισχύεται περαιτέρω. Αυτή η ενοποίηση απέδειξε αναμφίβολα ότι, από τη μια, με το τράβηγμα των καταπιεσμένων μαζών σε έναν Παρατεταμένο Λαϊκό Πόλεμο εναντίον των άρχουσων τάξεων και του ιμπεριαλισμού και, από την άλλη, με την προσχώρηση στο Μαρξισμό-Λενινισμό-Μαοϊσμό και την επαναστατική γραμμή του κόμματος και με τη διεξαγωγή συνεπούς αγώνα εναντίον των ρεβιζιονιστών και των λικβινταριστών, όλες οι πραγματικές μαοϊκές δυνάμεις μπορούν να ενωθούν σε ένα κόμμα, όσο μακρόχρονη και να είναι αυτή η διαδικασία. Το κόμμα μ ας θα συνεχίσει να φέρνει σε πέρας το καθήκον της ενοποίησης όλων των πραγματικών επαναστατικών δυνάμεων που δρουν σε διάφορες Μ-Λ ομάδες.
Το ενοποιημένο κόμμα υιοθετεί το Μαρξισμό-Λενινισμό-Μαοϊσμό ως την καθοδηγητική ιδεολογία του και εμβαθύνει την κατανόησή της, διατηρώντας την, υπερασπίζοντάς την και εφαρμόζοντάς τη δημιουργικά. Συνεχώς συνοψίζοντας τα διδάγματα της επαναστατικής της εγαρμογής και διδασκόμενο από τις εμπειρίες των επαναστατικών τμημάτων του προλεταριάτου και των αγωνιζόμενων λαών όλου του κόσμου, εκπονεί τη γραμμή του και την πράξη του. Αναλαμβάνει το καθήκον της διεξαγωγής της αντιφεουδαρχικής, αντιιμπεριαλιστικής νεοδημοκρατικής επανάστασης. Αυτή η επανάσταση οδηγεί στο σοσιαλισμό και περαιτέρω στον κομμουνισμό, με τη συνέχιση της επανάστασης μέσω πολιτιστικών επαναστάσεων. Ο ιμπεριαλισμός, η φεουδαρχί και ο γραφειοκρατικός καπιταλισμός είναι οι στόχοι της νεοδημοκρατικής επανάστασης, της οποίας το κύριο περιεχόμενο είναι η ένοπλη αγροτική επανάσταση. Ο δρόμος της επανάστασης είναι αυτός του παρατεταμένου λαϊκού πολέμου. Η αντίθεση μεταξύ φεουδαρχίας και των πλατιών μαζών είναι η κύρια. Το κόμμα θεωρεί ότι η αντίθεση μεταξύ ιμπεριαλισμού  και των καταπιεζόμενων εθνών και λαών είναι η κύρια αντίθεση σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία οξύνεται μαζί με τις άλλες βασικές αντιθέσεις στον κόσμο.
 Η ενότητα που επιτέυχθηκε τώρα δίνει μια ώθηση στην ικανότητα του ΚΚΙ(Μαοϊκού) να εκπληρώσει καλύτερα το ρόλο του ως της πρωτοπορίας της ινδικής επανάστασης. Με δεκαετίες σκληρού αγώνα, θυσιάζοντας χιλιάδες ζωών μεγάλων κομμουνιστών ηγετών, κόκκινων μαζητών και καταπιεσμένων μαζών, το ΚΚΙ(Μαοϊκό) έχει αναπτύξει το λαϊκό πόλεμο στην Ινδία σε τέτοιο επίπεδο που οι αντάρτικες βάσεις και η κόκκινη πολιτική εξουσία, υπό τη μορφή των Επαναστατικών Λαϊκών Επιτροπών, έχουν εγκαθιδρυθεί στην κεντρική και ανατολική Ινδία, και προστατεύονται από το Λαϊκό Απελευθερωτικό Αντάρτικο Στρατό και τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή. Αυτό έχει επιτευχθεί με τον αγώνα ενάντια σε διάφορες εκστρατείες καταστολής, που τώρα συμπυκνώνονται στην Επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι- έναν πόλεμο εναντίον του λαού. Ως αποτέλεσμα αυτής, δεκάδες χιλιάδες λαού έχει δεχτεί βάρβαρα επίθεση. Δολοφονίες, βιασμοί, πυρπολήσεις κατοικιών και καταστροφές σοδιών, βίαιη εκτόπιση και πολλές άλλες απάνθρωπες πρακτικές είναι κοινός τόπος. Τώρα, το ινδικό κράτος ενεργά προβάρει επιθέσεις από αέρος και από ξηράς με την αεροπορία του και το στρατό του. Όμως παρά αυτό το δολοφονικό όργιο, ο παρατεταμένος λαϊκός πόλεμος συνεχίζει να κάνει άλματα. Η πρόσφατη επέκτασή του στο νότιο τμήμα του Δυτικού Ghats, που βρίσκεται κατά μήκον της δυτικής ακτής της ινδικής χερσονήσου είναι απόδειξη ότι οι φλόγες της επανάστασης θα συνεχίσουν να επεκτείνονται μέχρι το ινδικό κράτος, αυτός ο πυλώνας του ιμπεριαλισμού στη Νότια Ασία, καταστραφεί.
Όταν οι ιμπεριαλιστές και οι λακέδες τους των άρχουσών τάξεων σε όλο τον κόσμο παγιδεύονται σε μια χωρίς προηγούμενο κρίση, η ευνοϊκή επαναστατική κατάσταση στον κόσμο έχει οδηγήσει σε έντονους ταξικούς αγώνες στον ιμπεριαλιστικό κόσμο και σε λαϊκούς πολέμους με επικεφαλής μαοϊκούς και αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες από άλλες δυνάμεις σε καταπιεσμένες χώρες. Στην Ινδία, από τη μια, οι άρχουσες τάξεις έχουν αναπτύξει 400.000 μισθοφορικών δυνάμεων στην κεντρική και ανατολική Ινδία, όπου η ταξική πάλη έχει φτάσει τη φάση του εντατικού επαναστατικού εμφυλίου πολέμου, ο οποίος αναδεικνύεται ως η επανασταατική εναλλακτική, η οποία εμπνέει τεράστιες καταπιεσμένες μάζες προς την επανάσταση και συγκεκριμενοποιείται στη δημιουργία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αντάρτικού Πολέμου (ΛΑΑΣ) και το νεοδημοκρατικό κράτος στην εμβρυώδη του μορφή. Εντείνει τη στρατιοτικκοποίηση του Δυτικού Ghats για τη συντριβή του υπό εκκόλαψη επαναστατικού ένοπλου αγώνα. Από την άλλη, βίαια προωθεί τις πολιτικές της αντιλαϊκής παγκοσμιοποίησης στους εργάτες, αγρότες, Αντιβάσι, Νταλίτ, τις γυναίκες και άλλες καταπιεσμένες μάζες, οδηγώντας σε μια αύξηση των μαχητικών αγώνων. Αξιοποιώντας αυτή την ευνοϊκή κατάσταση, το κόμμα θα καταβάλλει μεγαλύτερες προσπάθειες για να βαδίσει το επαναστατικό κίνημα σε ένα ανώτερο επίπεδο και να εκπληρώσει καλύτερα τα διεθνή του καθήκοντα. Θα παλέψει πάση θυσία να κινητοποιήσει τις μάζες κατά εκατοντάδες χιλιάδες, να εντείνει και να επεκτείνει τον αντάρτικο πόλεμο, να αντιμετωπίσει τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το επαναστατικό κίνημα και να τις ξεπεράσει.
Γνωρίζοντας με τον ίδιο πόνο τις μεγάλες συμφορές και την εξαθλίωση την οποία η τεράστια πλειοψηφία του λαού εξαναγκάζεται να ζει στην Ινδία και σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του απάνθρωπου παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού συστήματος, έχοντας συνείδηση της καταστροφής που προκαλεί αυτό το σύστημα στο παγκόσμιο περιβάλλον και την ίδια την ύπαρξη της ζωής σε αυτή τη γη, ενθυμούμενοι τη μνήμη των χιλιάδων μαρτύρων που έδωσαν τις ζωές τους για την υπόθεση του κομμουνισμού, και συσπειρωμένοι κάτω από την κατακόκκινη από το αίμα τους κόκκινη σημαία, δεσμευόμαστε να κάνουμε αυτή την ενότητα που πετύχαμε, ένα ισχυρό όπλο της επανάστασης.

Ganapathy
Γενικός Γραμματέας
ΚΚΙ(Μαοϊκό)

Ajith
Γραμματέας
ΚΚΙ(Μ-Λ) Ναξαλμπάρι
Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: