ΚΚ Μπουτάν (Μαρξιστικό-Λενινιστικό-Μαοϊκό): Για τη 13η επέτειο από την ίδρυση του κόμματός μας (07/11/2014)

Με την παρακάτω μικρή ανακοίνωση, καθίσταται προφανές πως το ΚΚ Μπουτάν (Μ-Λ-Μ), το οποίο πριν από λίγα χρόνια είχε ξεκινήσει έναν ένοπλο αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας από τη μεσαιωνική μοναρχία που καταδυναστεύει τη χώρα, αλλά και την επιστροφή της νεπαλέζικης μειονότητας η οποία είχε εκδιωχθεί το 1989 και στην οποια κατά κύριο λόγο βασίζεται, από άποψης σύνθεσης, το κόμμα, περνά μια πολύ σοβαρή κρίση. Η κρίση αυτή που έχει τις ρίζες της και στις εξελίξεις στο νεπαλέζικο κόμμα, από όπου η βοήθεια ήταν πολύ μεγάλη, φαίνεται να εξελίσσεται σε αποσύνθεση του κόμματος. Ως εκ τούτου, πολλά προβλήματα που συνοδεύουν τέτοιες καταστάσεις, όπως η ιδιώτευση, οι ατομικές πολιτικές επιλογές ή ο ηθικός εκτραχηλισμός, έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Από την άποψη αυτή, έχει ένα διεθνές ενδιαφέρον η όλη εξέλιξη στο κόμμα, από την ανάποδη: χρειάζεται να υπάρχει “επισήμως” κρίση και διάλυση ενός κόμματος για να εμφανιστούν τέτοια φαινόμενα, ή μπορεί αυτά τα φαινόμενα να συνυπάρχουν ακόμα κι αν ένα κόμμα ή οργάνωση ή ομάδα δεν τολμούν να το παραδεχτούν;

Η 7η Νοέμβρη κάθε χρόνο είναι ταυτόχρονα η επέτειος της Οκτωβριανής Επανάστασης, σε διεθνές επίπεδο, και η επέτειος της ίδρυσης του κόμματός μας, του ΚΚ Μπουτάν (Μαρξιστικού-Λενινιστικού-Μαοϊκού), σε εθνικό επίπεδο. Φέτος, η 7η Νοέμβρη είναι η 96η επέτειος από την Οκτωβριανή Επανάσταση και η 13η επέτειος από την ίδρυση του κόμματός μας. Με την ευχάριστη αυτή περίσταση, η κεντρική ηγεσία του κόμματος απευθύνει επαναστατικούς χαιρετισμούς σε όλες τις εκμεταλλευόμενες και καταπιεζόμενες μάζες του λαού μας, σε όλους τους συμπαθούντες και τα μέλη του κόμματος που ακόμα παλεύουν αυτή την υπόθεση. Επίσης, με την ευκαιρία της 96ης επετείου από την Οκτωβριανή Επανάσταση, το κόμμα μας απευθύνει τους θερμότερους χαιρετισμούς σε όλες τις καταπιεζόμενες μάζες του κόσμου και μια αδερφική αγκαλιά. Επιπρόσθετα, η κεντρική ηγεσία γνωστοποιεί τη στάση μας για τις τελευταίες εξελίξεις ως ακολούθως:

  1. Αναφορικά με την 20ή Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής μας, η κεντρική ηγεσία ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι όσοι ηγέτες και στελέχη μας έχουν είτε επιλέξει την μετεγκατάσταση σε τρίτη χώρα (σ.parapoda:πέραν του Μπουτάν, μετά την εκδίωξη το 1989), ή έχουν προβεί σε αντικοινωνικές ή ανήθικες πράξεις, όπως κλοπές, λαθρεμπόριο κ.ο.κ., έχουν ήδη χάσει την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Ως εκ τούτου, το κόμμα δεν φέρει ευθύνη για τη συμπεριφορά τους. Αν μελλοντικά βρεθούν να έχουν συνωμοτήσει ή να κατασκοπεύουν οποιεσδήποτε δυνάμεις, ομάδες, κομματικές οργανώσεις ή μέλη, το κόμμα δεν θα τα υπερασπιστεί από οποιεδήποτε αντιδράσεις γιατί δεν έχουμε καμία σχέση με τέτοια στοιχεία.

  2. Έχει βρεθεί πως μερικά πρώην μέλη μας είναι υπεύθνα για διαρροή πληροφοριών. Ζητήματα που σχετίζονται με την εσωτερική ζωή του επαναστατικού κόμματος, βρέθηκε πως αποκαλύφθηκαν με έναν ανήθικο τρόπο. Σε σχέση με αυτό, η κομματική ηγεσία προειδοποιεί αυτά τα πρώην μέλη να μη διάκεινται πλέον έναντι του κόμματος κατ’ αυτό τον τρόπο. Το κόμμα πάντοτε σεβόταν την προσωπική ελευθερία όλων των ηγετών και μελών της βάσης. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το κόμμα μας έχει υιοθετήσει την πολιτική και καθιερώσει ως αξία τη μη ανάμειξη στην προσωπική και οικογενειακή ζωή όσων πρώην μελών άφησαν το κόμμα για προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους. Αντίστοιχα, το κόμμα αναμένει από αυτά τίποτε άλλο παρά είτε την ηθική τους υποστήριξη είτε μια ουδέτερη στάση.

  3. Τέλος, το κόμμα μας τονίζει την άποψή του πως ο Ινδικός επεκτατισμός και η αυταρχική μοναρχία της οικογένειας Wangchuck συνδυάζονται και σχηματίζουν ένα αντιδραστικό μέτωπο των κύριων εχθρών του Μπουτάν και των λαϊκών μαζών. Για αυτό το λόγο, είμαστε αποφασισμένοι να καταπολεμήσουμε αυτό το μέτωπο. Αντίθετα, άλλες πολιτικές δυνάμεις που διάκεινται υπέρ μιας “δημοκρατικής” μεταρρύθμισης σπέρνουν τη σύγχυση. Δεν κατανούν την ουσία αυτών των δύο αξεχώριστων συνιστωσών αυτού του αντιδραστικού μετώπου. Αυτή η αυταπάτη τους έχει καταστεί ένα σοβαρό εμπόδιο. Από την άλλη, η παρείσφρυση και προδοσία αντιδραστικών πρακτόρων σε κάθε πολιτική ομάδα συνεχώς προκαλεί μεγάλες απώλειες. Κανένας ειλικρινής αγωνιστής δεν έχει φανεί ότι επαγρυπνεί ώστε να ελέγξει μια τέτοια παρείσφρυση. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα των πραγματικών αγωνιστών όλων των πολιτικών ομάδων και ιδεολογιών. Έτσι, το μεγάλο και ένδοξο κόμμα μας, επιθυμεί να υπογραμμίσει την επιτακτική αναγκαιότητα για τη δημιουργία ενός αντιεπεκτατικού και αντιφεουδαρχικού μετώπου ή συσπείρωσης ελέγχοντας επισταμένα για την παρεμπόδιση μιας τέτοιας παρείσφρυσης αντιδραστικών.

Vikram

εκτελών χρέη Γενικού Γραμματέα

του Κομμουνιστικού Κόμματος Μπουτάν (Μαρξιστικού-Λενινιστικού-Μαοϊκού)

http://thenewcommunistwave.blogspot.gr/2014/11/statement-on-thirteenth-party_9.html

Advertisements

Tagged: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: