ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκό): ενάντια στα νέα Σαλβα Τζουντούμ (06/05/2015)

Δελτίο Τύπου

6 Μάη 2015

Κάλεσμα στο λαό να αντιπαλέψει τη νέα μορφή Σάλβα Τζουντούμ και υποστηρικτική προς την Επιχείρηση “Πράσινο Κηνύγι” οργάνωση, Σάλβα Τζουντούμ-2

cpi-naxabari-3

Ο γιος του Μαχέντρα Κάρμα, ο οποίος πέθανε στην ενέδρα στο Τζιραμγκάτι στα χέρια του Λαϊκού Αντάρτικου Απελευθερωτικού Στρατού, Τσαβίντρα Κάρμα, ένας από τους συμμορίτες ηγέτες των πρώτων Σάλβα Τζουντούμ (σ.parapoda: τυπικά σημαίνει “Πορεία Ειρήνης/Εξαγνισμού”, στην πράξη όμως πρόκειται για εξοπλισμένους χωρικούς) και γκούντα (σ.parapoda: αρχιμαφιόζος εγκληματίας διαπλεκόμενος με αστυνομία και εξαγοραστής ψήφων), ο Τσάιτραμ Ατάμι, καθώς και άλλοι, ανακοίνωσαν στις 5 του Μάη ότι ιδρύουν τα “Σάλβα Τζουντούμ 2” (σ. parapoda: βλ.εδώ) για την “ειρήνη” και την “ανάπτυξη” του Μπάσταρ (σ.parapoda:περιφέρεια του κρατιδίου Τσχατίσγκαρχ), και έτσι ίδρυσαν τα “Βίκας Σανγκχάρσχ Σάμιτι”. Αυτά τα “Σάλβα Τζουντούμ 2” δεν είναι τίποτε άλλο από μια δολοφονική συμμορία διαπλεκομένων και υποστηριζόμενων από την ινδουιστική φασιστική κυβέρνηση του ΒJP, τα οποία αποτελούται από τη φαμίλια του Κάρμα του Ινδικού Κογκρέσου, τους διαπλεκόμενους μαφιόζους του ΒJP και άλλα αντιλαϊκά στοιχεία. Στην πραγματικόττα, πρόκειται για μια νέα μορφή των Σάλβα Τζουντούμ και για μια υποστηρικτική προς την Επιχείρηση “Πράσινο Κηνύγι”. Πρώτα τα jan jagaran (σ.parapoda: κινητοποιήσεις, αλλά ελεγχόμενες, βλ.εδώ, εδώ και εδώ), μετά τα Σάλβα Τζουντούμ και η Επιχείρηση “Πράσινο Κηνύγι”, τώρα τα Σάλβα Τζουντούμ 2: όλα αυτά είναι, στην πραγματικότητα, εκστρατείες για την καταστολή του λαού. Τα Σάλβα Τζουντούμ 2, στο όνομα της ειρήνης και της ανάπτυξης, συνίστανται στο ξεπούλημα του φυσικού πλούτου του κράτους στους ντόπιους και ξένους καπιταλιστές. Η δημιουργία τους γίνεται για την εξάλειψη της αναδυόμενης λαϊκής εξουσίας, της επαναστατικής λαϊκής κυβέρνησης, και των λαϊκών συμβουλίων αυτοδιοίκησης “janatha sarkar” (σ. parapoda: κάθε janatha sarkar εκλέγεται από έναν αριθμό χωριών με πληθυσμό μεταξύ 500 και 5000 κατοίκων. Λειτουργούν με τη βοήθεια 8 τμημάτων- γεωργίας, εμπορίου, οικονομικών, λαϊκής δικαιοσύνης, άμυνας, υγείας, δημοσίων σχέσεων, παιδίας και πολιτισμού και διατήρησης δασών), που εργάζονται για την αυτάρκεια και την πραγματική ανάπτυξη του λαού της Νταντακαράνια. Η δημιουργία των Σάλβα Τζουντούμ 2 γίνεται για την εντατικοποίηση της φασιστικής στρατιωτικής και οργανωμένης εκστρατείας καταστολής των μαζών του κρατιδίου.

635665091084775391VikasSangharshSamitiorSalwaJudum2borninBastar

O Τσαβίντρα Κάρμα

Οι ηρωικές μάζες του Μπάσταρ θαρραλέα αντιστέκονται στα διάφορα είδη κατασταλτικών εκστρατειών, κατά τα τελευταία 35 χρόνια της ιστορίας του επαναστατικού κινήματος. Το ίδιο θα πράξουν και τώρα, θα νικήσουν και τα Σάλβα Τζουντούμ 2. Το επαναστατικό κίνημα και ο λαϊκός πόλεμος θα αντιπαλέψουν τα τωρινά jan jagaran, όπως έκαναν και με το Μαχέντρα Κάρμα και τους υπόλοιπους διαπλεκόμενους μαφιόζους των Σάλβα Τζουντούμ.

Το κόμμα μας καλεί τις αγωνιζόμενες μάζες της Νταντακαράνια να επιδείξουν ισχυρή αντίσταση στα σημερινά Σάλβα Τζουντούμ 2, αφού έχουν αποκομίσει εμπειρία και διδάγματα από τα πρώτα jan jagaran abhiyan και τα Σάλβα Τζουντούμ. Καλούμε τις μάζες του Μπάσταρ, ιδίως τους Αντίβασι, να επαγρυπνούν απέναντι στην εκστρατεία καταστολής του λαού που θα τους εκδιώξει και θα τους στερήσει την πρόσβαση στο Νερό, το Δάσος και τη Γη, και επίσης να θέσουν προ των ευθυνών τους όσους αποτελέσουν τμήμα αυτής της εκστρατείας. Αυτή η εκστρατεία είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για τους αντίβασι και τους μη αντίβασι πληθυσμούς του Μπάσταρ. Επομένως, καλούμε τις κοινωνικές οργανώσεις και των δύο τμημάτων του πληθυσμού, τη Sarva Adivasi Samaj (σ.parapoda: οργάνωση που καλύπτει όλους τους Αντίβασι, All Tribal Forum) και τη Sarva Samaj (σ.parapoda:όλα τα τμήματα της κοινωνίας) όχι μόνο να μείνουν μακριά από αυτή την αντιλαϊκή εκστρατεία, αλλά να επιδείξουν την έντονη αντίθεσή τους σε αυτή.

101_0045

Για τις άρχουσες εκμεταλλεύτριες τάξεις, “ειρήνη” σημαίνει σιωπηρή προσφυγή στη βία, τις λεηλασίες, τις θηριωδίες, την εκμετάλλευση και την καταστολή του λαού. Για τις κυβερνήσεις, “ανάπτυξη” σημαίνει ανάπτυξη των ντόπιων και ξένων βιομηχανικών επιχειρήσεων, ανάπτυξη των μεγαλοκτηματιών, των πολιτικών ηγετών και των γραφειοκρατών. “Ανάπτυξη”, κατ’ αυτούς, σημαίνει μεγάλες βιομηχανίες, μεγάλα πρότζεκτ, μεγάλα φράγματα, ειδικές οικονομικές ζώνες, βιομηχανικοί διάδρομοι, πρότζεκτ ατομικής ενέργειας, αεράμυνα, στρατιωτικές βάσεις, στρατιωτικές σχολές, μεγάλες τράπεζες, αστυνομικοί σταθμοί, στρατόπεδα και τίποτε άλλο. “Ανάπτυξη” σημαίνει εκτοπισμός του λαού. Το κόμμα μας εννοεί την πραγματική ανάπτυξη ως σίτιση, ένδυση, νερό, στέγαση, γη, εκπαίδευση, υγεία, εργασία, άρδευση και άλλες τέτοιες βασικές παροχές για την πλειοψηφία του λαού της χώρας.

images2

Η πικρή εμπειρία ήδη από το πρώτο jan jagaran του 1990-91, το δεύτερο jan jagaran abhiyan του 1997-98, το στρατό, τα οργανωμένα Σάλβα Τζουντούμ που εγκαινιάστηκαν τον Ιούνη του 2005 και συνεχίστηκαν για 4 χρόνια, η πανεθνικής εμβέλειας φασιστική στρατιωτική εκστρατεία καταστολής ε το όνομα “Επιχείρηση “Πράσινο Κηνύγι”” η οποία εγκαινιάστηκε το 2009, καθώς και η σημερινή εκστρατεία, προκάλεσαν και προκαλούν αμέτρητες θηριωδίες σε βάρος του λαού, δολοφονίες, σφαγές, σκηνοθετημένες δολοφονίες κατόπιν -τάχα- ένοπλης μάχης, ενέδρες, σεξουαλικές θηριωδίες εναντίον των γυναικών, λεηλασίες, πυρπολήσεις σπιτιών, συλλήψεις και φυλακίσεις, καθώς και μακρόχρονες και ισόβιες καθείρξεις, καταστροφές εκατοντάδων χωριών, βίαιος εγκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης που ονομάζονται “στρατόπεδα ανακούφισης”. Στην πραγματικότητα, τα τελευταία δεν είναι παρά στρατηγικ στρατώνες. Η μετανάστευση πάνω από 100.000 ανθρώπων από το Μπάσταρ στην Τελανγκάνα και την Ορίσα λόγω τρομοκρατίας και εκφοβισμού, η μετατροπή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων σε αστέγους και ο εξαναγκασμός τους να βρουν καταφύγιο στο δάσος και άλλα τέτοια πράγματα, είναι γνωστά όχι μόνο στο λαό του Μπάσταρ, αλλά και στο λαό όλης της χώρας και σε όλο τον κόσμο. Χιλιάδες αντιβάσι νεολαίοι εξαναγκάστηκαν να γίνουν μέλη της Ειδικής Αστυνομίας, λόγω εκφοβισμού, τρομοκράτησης και απληστίας. Αυτή η κατάσταση σήμαινε ότι έβγαζαν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα πρώτα Σάλβα Τζουντούμ προπαγανδίζονταν ως “ειρηνική καμπάνια”.

Το ισχυρό λαϊκό κίνημα και ο λαϊκός πόλεμος επέδειξαν μια έντονη αντίσταση σε όλες αυτές τις εκστρατείες και θα συνεχίσουν να αντιστέκονται. Προοδευτικοί και δημοκράτες διανοούμενοι, συγγραφείς, δάσκαλοι, νομικοί, άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης, ύψωσαν τον τόνο της φωνής τους ενάντια στη φασιστική, στρατιωτική, οργανωμένη εκστρατεία καταστολής από τα Σάλβα Τζουντούμ και βγήκαν στους δρόμους. Υιοθέτησαν μια νόμιμη μορφή πάλης και κατέστησαν αναπόφευκτο για την κυβέρνηση να διακόψει τα Σάλβα Τζουντούμ (σ.parapoda: με δικαστική απόφαση το 2011). Υπό την ηγεσία του κόμματός μας, ο ΛΑΑΣ, τα janathana sarkar, οι μαζικές οργανώσεις και οι μάζες καταβάλλουν αμέτρητες θυσίες για να αντισταθούν στην τρέχουσα Επιχείρηση “Πράσινο Κηνύγι”. Προλεταριακές οργανώσεις, μαοϊστικά κόμματα και οργανώσεις, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διανοούμενοι, προοδευτικοί και δημοκρατικοί άνθρωποι και ΜΜΕ της χώρας και όλου του κόσμου, τοποθετούνται με έναν άνευ προηγουμένου τρόπο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την φασιστική κατασταλτική εκστρατεία και για να υποστηρίξουν το λαϊκό πόλεμο στην Ινδία.

** ADVANCE FOR SUNDAY, MAY 20 ** A tribal member holds a gun at a meeting with Naxalites, officially the Communist Party of India (Maoist) that takes its name from the Naxalbari, a village outside Calcutta where the revolt began in 1967, in the Abujh Marh forests, in the central Indian state of Chattisgarh, April 13, 2007. Over the past four decades, this Maoist army with 10,000-15,000 fighters using old or handmade guns, has taken root in places forgotten during India's spectacular economic rise, creating an archipelago of rebel territory scattered across nearly half of the country's 28 states. In Chhattisgarh, the chasm between the growing economy and rural poverty has been magnified by conflicts over everything from forest conservation to mining rights, with tribals often expelled from their jungle homes.  (AP Photo/Mustafa Quraishi)

Καλούμε τους προοδευτικούς, δημοκράτες διανοούμενους, συγγραφείς, δασκάλους, νομικούς, ανθρώπους των ΜΜΕ, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας και του κόσμου, να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την αντιλαϊκή, φασιστική οργανωμένη εκστρατεία, να φωνάξουν και να βγουν μπροστά για να προστατεύσουν το Νερό, το Δάσος και τη Γη, τους φυσικούς πόρους, το περιβάλλον, τη ζωή και την ταυτότητα των αντίβασι. Ειδικοί Αστυνομικοί που προσχώρησαν στις κυβερνητικές δυνάμεις από φόβο ή απληστία, προέβησαν για λίγο διάστημα σε αντιλαϊκές δραστηριότητες και αργότερα, συνειδητοποιώντας το λάθος τους, παραδόθηκαν στο λαό. Ζήτησαν συγγνώμη για τα λάθη τους και ζουν μαζί με το λαό. Το κόμμα μας απευθύνει κάλεσμα και δίνει μια ευκαιρία σε όσα πρόσωπα, λόγω αδυναμίας, φόβου ή και πίεσης, στάθηκαν ενάντια στο λαϊκό κίνημα, να προστρέξουν και να συναντήσουν το λαό, να παραδεχτούν τα λάθη τους, να ζητήσουν συγγνώμη και να ζήσουν μια φυσιολογική και ευχάριστη ζωή.

10376933_338098206352528_6797817279469438520_n

Το κόμμα μας καλεί το ΛΑΑΣ να φέρει τα αντιλαϊκά πρόσωπα, τους εχθρούς του λαού και τους αποστάτες ενώπιον των λαϊκών δικαστηρίων και να αναλάβει αντίστοιχη δράση.

Gudsa Usendi,

εκπρόσωπος τύπου

Επιτροπή Ειδικής Ζώνης Νταντακαράνια του

ΚΚΙ (Μαοϊκού)

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: