Τουρκία: Μαοϊκό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΜΚΡ)- ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον αρχιβασανιστή Φεχμί Αλτινμπιλέκ (08/06/2015)

mkp2
Ανακοίνωση ν.181

 

H επανάσταση, με την άρση των εμποδίων, ανοίγει το δρόμο και φέρνει τη νίκη.

 

Προς το προλεταριάτο και τους εργαζόμενους των διαφόρων εθνών και εθνοτήτων της Τουρκίας και του βόρειου Κουρδιστάν!

 

Ο Φεχμί Αλτινμπιλέκ, διάσημος βασανιστής, που έχει μείνει χαραγμένος στη μνήμη μας για τη δολοφονία του συντρόφου μας Ιμπραήμ Καϊπάκαγια, τιμωρήθηκε, με μια ιστορική επαναστατική πράξη των Παρτιζάνικων Λαϊκών Δυνάμεων (Partizan Halk Güçleri – PHG). Οι ένοπλες δυνάμεις στην πόλη, οι Παρτιζάνικες Λαϊκές Δυνάμεις, με την ενέργεια αυτή απονομής λαϊκής δικαιοσύνης, που εντάσσεται στην προοπτική του σοσιαλιστικού λαϊκού πολέμου για την επανάσταση, χαιρετίζουμε την επαναστατική δράση του λαού μας. Ζήτω το κόμμα μας που καθοδηγεί τις Παρτιζάνικες Λαϊκές Δυνάμεις!

 

Αγαπητέ λαέ και σύντροφοι,

ο συνταγματάρχης Φεχμί Αλτινμπιλέκ, διάσημος φασίστας, υπεύθυνος για τα πολύμηνα βασανιστήρια στον ηγέτη και σύντροφο Ιμπραήμ Καϊπάκαγια, και ακολούθως για τη δολοφονία του στις 18 Μάη 1973, όπως και για τη δολοφονία του συντρόφου μας Αλί Χαϊντάρ Γιλντίζ, καθώς και για τη σφαγή στο Κιζίλντερε του συντρόφου Μαχίρ και των συμμαχητών του, δραστηριοποιημένος στη JITEM (σ.parapoda: Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele – Χωροφυλακή Πληροφοριών & Αντιτρομοκρατίας) και τα τάγματα θανάτου εναντίον του αντάρτικου, καταδικάστηκε σε θάνατο από τις Παρτιζάνικες Λαϊκές Δυνάμεις υπό την καθοδήγηση του κόμματός μας, σε απάντηση για τα εγκλήματά του και όντα εχθρός του λαού, στις 6 Ιούνη 2015, στην Πόλη, στο Μπεσίκτας.

kizildere2

O Μαχίρ Τσαγιάν και 9 σύντροφοί κείτονται νεκροί μετά τη σφαγή στο Κιζίλντερε στις 30 Μάρτη 1972

Κατά τη διάρκεια αυτής της επαναστατικής ενέργειας, συνέβη δυστυχώς ένα ατύχημα. Σκοπός μας δεν ήταν να χτυπήσουμε τη σύζυγό του, η οποία πέθανε από τα τραύματά της. Παρότι επρόκειτο περί ατυχήματος, δεδομένης της ευθύνης που έχουμε για το θάνατό της, ζητάμε με επαναστατικό πνεύμα συγγνώμη.

Ωστόσο, αυτό το ατύχημα δεν μπορεί να αποσπάσει από την ενέργειά μας αυτή την επαναστατική της ουσία.

Σε αυτή την επαναστατική ενέργεια, κανονίσαμε τους λογαριασμούς με το βασανιστή Φεχμί Αλτινμπιλέκ, υπεύθυνο για τις δολοφονίες του κομμουνιστή ηγέτη συντρόφου Καϊπάκαγια και του πρώτου διοικητή της ΤΙΚΚΟ Αλί Χαϊντάρ Γιλντίζ. Εκδικηθήκαμε το δολοφόνο της σφαγής του Κιζίλντερε. Ταυτόχρονα, δεν αφήσαμε ατιμώρητα τα εγκλήματα ενάντια στο λαό, τους συντρόφους μας και τους επαναστάτες, για τους οποίους εμείς εκδικηθήκαμε με μια ριζοσπαστική ενέργεια, σύμφωνα με τη γραμμή του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Πολέμου. Δείξαμε ακόμα μια φορά ότι το προλεταριάτο και οι εργαζόμενοι δεν είναι ευάλωτοι. Είναι με αυτή την κομμουνιστική και επαναστατική θέληση, την οποία έχουμε πληρώσει με τους μάρτυρές μας, που ζητήσαμε το λόγο και το δίκιο από τους σφαγείς.

phg-bayrak (2)

Παρά το γεγονός ότι ζούσε με ψεύτικο όνομα, Τσετίν Ογκιούζ, και προστατευόταν από την κυβέρνηση, ο Φεχμί Αλτινμπιλέκ δεν μπορούσε να αναμένει ότι και αυτή τη φορά αυτό θα λειτουργούσε. Ευρισκόμενος υπό την προστασία της κυβέρνησης επί πολλά χρόνια, είχε συνηθίσει να είναι προστατευμένος, αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει από την προλεταριακή δικαιοσύνη και την τιμωρία από τις Παρτιζάνικες Λαϊκές Δυνάμεις υπό την καθοδήγηση του ΜΚΡ. Άλλη μια φορά, μέσω της επαναστατικής μας ενέργειας, αποδείχτηκε ότι καμία αντιδραστική δύναμη δεν μπορεί να ξεφύγει από την επαναστατική προλεταριακή δικαιοσύνη.

Η ένοπλη δύναμη των προλεταρίων και των εργαζομένων, οι απαιτήσεις της ταξικής πάλης ενάντια στη βίαιη αντεπανάσταση, νομιμοποιούν την επαναστατική βία που θα συνεχίσει να ασκείται. Απ’ αυτή την άποψη, ο Σοσιαλιστικός Λαϊκός Πόλεμος θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Η επανάσταση θα απαντήσει στην αντεπαναστατική βία και θα την σταματήσει.

1972

Ο Φεχμί Αλτινμπιλέκ ένοπλος στην επίθεση στο Κιζίλντερε

Παρότι ήρθε με καθυστέρηση, πρόκειται για προλεταριακή δικαιοσύνη την οποία απένειμαν οι Παρτιζάνικες Λαϊκές Δυνάμεις υπό την καθοδήγηση του ΜΚΡ το οποίο καταδίκασε σε θάνατο το συνταξιούχο συνταγματάρχη Φεχμί Αλτινμπιλέκ. Αργά ή γρήγορα, έστω και καθυστερημένα, ζητήθηκε ο λογαριασμός για τα εγκλήματα που διαπράχτηκαν ενάντια στους επαναστάτες και τους συντρόφους! Όλο αυτό βασίζεται στη σημερινή φάση της στρατηγικής άμυνας και σε μια ορθή πρακτική. Οι μαχητές των Παρτιζάνικων Λαϊκών Δυνάμεων είναι μια ένοπλη δύναμη της επανάστασης, που είναι η απόλυτη εγγύηση ότι δίνεται λογαριασμός και το δίκιο.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους υπεύθυνους των θανάτων κατά τις σφαγές των συντρόφων μας που παλεύουν στη μεγάλη αυτή περιπέτεια για την ελευθερία του λαού. Θα συνεχίσουμε να τις εκδικούμαστε με τις επαναστατικές μας δράσεις, οι οποίες αποτελούν τμήμα της πάλης μας για τον κομμουνισμό.

 

Για τους μάρτυρες του κόμματός μας και της Επανάστασης, ζητήσαμε να πληρωθεί ο λογαριασμός, τον ζητάμε και θα τον ζητάμε!

Κανένας εχθρός του λαού που έχυσε το αίμα του λαού μας, του κόμματός μας και των συντρόφων μας, δεν θα μείνει ατιμώρητος!

Ζήτω το κόμμα μας, το Μαοϊκό Κομμουνιστικό Κόμμα και οι Παρτιζάνικες Λαϊκές Δυνάμεις- Στρατός Λαϊκής Απελευθέρωσης (Halk Kurtuluş Ordusu-ΗΚΟ), η Ένωση Μαοϊκής Νεολαίας και η Ένωση Μαοϊκών Γυναικών!

 

Ζήτω ο Σοσιαλιστικός Λαϊκός Πόλεμος!

 

Μαοϊκό Κομμουνιστικό Κόμμα

Κεντρική Επιτροπή- Πολιτικό Γραφείο

 

8 Ιούνη 2015

 

Η ανακοίνωση στα τούρκικα: http://mkp-bim.info/Turkce/index_tr.html

Στα γαλλικά: http://dazibaorojo08.blogspot.gr/

Στα ιταλικά: http://proletaricomunisti.blogspot.gr/2015/06/pc-10-giugno-il-partito-comunista.html#more

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: