ΚΚ Σουαζιλάνδης: για τις 63 νεκρές στο δρόμο για την εκπλήρωση του «βασιλικού καθήκοντος»

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Σουαζιλάνδης καλεί σε τερματισμό του ετήσιου φεστιβάλ βιασμού που διοργανώνει ο βασιλιάς

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Σουαζιλάνδης καλεί σε μποϊκοτάζ όλων των μελλοντικών ετήσιων εκδηλώσεων Umhlanga (Reed Dance). Το κόμμα θεωρεί ότι αυτές οι εκδηλώσεις δεν έχουν καμία σχέση με τον εορτασμό των πολιτιστικών παραδόσεων, αλλά είναι απλώς ένα φεστιβάλ εκπόρνευσης και βιασμού που διοργανώνει ο στερημένος βασιλιάς της Σουαζιλάνδης και οι αδερφοί του.

Αυτά λέγονται στον απόηχο των θανάτων πάνω από 50 νεαρών κοριτσιών που μεταφέρονταν με φορτηγό για να πάρουν μέρος στην τελετή. Το καθεστώς προσπάθησε να μειώσει τον αριθμό των νεκρών για να περιοριστεί η κριτική του καθεστώτος του βασιλιά Μσουάτι.

Ο χορός του αυλού (Reed Dance) στη Σουαζιλάνδη είναι ένα από τα χειρότερα παραδείγματα πολιτισμού που αξιοποιείται για την εξυπηρέτηση των βρώμικων ορέξεων του Μσουάτι και των αδερφών του”, αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΣ Κένεθ Κουνένε.

Where-to-go-swazi

Πώς παρουσιάζεται από τουριστικούς πράκτορες το φεστιβάλ αυτό με τις γυμνόστηθες κοπέλες..

Όμως υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό. Είναι ένας ακόμα τρόπος ώστε ο Μσουάτι να απομυζά χρήματα και πλούτο από το λαό της Σουαζιλάνδης μέσω μιας αποκρουστικής επίδειξης πατριαρχικότητας”.

Κάθε νοικοκυριό υποχρεούνται να συμβάλλει χρηματικά ως και με 100 εμαλανγκένι (7,3$) για το γεγονός, επιβάλλοντας ακόμα περισσότερα δεινά σε έναν πληθυσμό που είναι ήδη εξαιρετικά φτωχοποιημένος.

Όσα νοικοκυριά αρνούνται να πάρουν μέρος στην τελετή ώστε να προστατεύσουν τα νεαρά θηλυκά μέλη τους, πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο 800 εμαλανγκένι ή ένα μοσχάρι.

Η Tibiyo TakaNgwane, η εταιρία που ανήκει στη βασιλική οικογένεια- υποτίθεται ως εθνικό περιουσιακό στοιχείο- αγοράζει τα σφαγιασμένα μοσχάρια από το βασιλιά, ενισχύοντας το εισόδημα που δημιουργεί και από το Reed Dance.

Κάθε χρόνο, αμέτρητα κορίτσια εξαφανίζονται κατά τις εκδηλώσεις αυτές και δεν ξανακούγεται τίποτα για αυτά. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το Reed Dance αποτελεί ένα από τα κανάλια για τράφικινγκ, που διεξάγει μια ομάδα που βρίσκεται στην καρδιά της βασιλικής οικογένειας”, αναφέρει ο Κουνένε.

 swaziland_kingmswati_2oct2013_apimages__468

Ο διεστραμμένος βασιλιάς -με τις 13 συζύγους- και η κουστωδία του «έτοιμοι» για το φεστιβάλ

Περίπου 90% των δεκάδων χιλιάδων νεαρών κοριτσιών που παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις αυτές υποβάλλονται σε σεξουαλική βία, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού. Πολλές συμμετέχουσες σκοτώνονται σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα, σε περιπτώσεις τροφικών δηλητηριάσεων, ή πεθαίνουν από εξάντληση και άλλες από πνιγμό σε ποτάμια.

Οι εκδηλώσεις αυτές δεν έχουν οργάνωση ή κάποια δομή ώστε να διασφαλίζεται ότι τα κορίτσια αυτά είναι ασφαλή και υπό προστασία.

Επικρατεί πλήρες χάος”. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ εκπόρνευσης και βιασμού από το Μσουάτι, τους αδερφούς του και άλλους άντρες της άρχουσας ελίτ. Είναι μια πηγή μετρητών για το Μσουάτι και είναι ένα ακόμα πράγμα που φτωχοποιεί το λαό μας- 70% εκ των οποίων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας”, λέει ο ηγέτης του ΚΚΣ.

bf98529de489a95b1184a6b06587b557_XL

Ο,τι απέμεινε από το φορτηγό που μετέφερε τις 63 κοπέλες που σκοτώθηκαν καθ’οδόν για το φεστιβάλ

Να γιατί καλούμε σε μποϊκοτάζ του Reed Dance. Πρέπει να πείσουμε τους τουρίστες που εξαπατώνται από την καθεστωτική προπαγάνδα περί έγχρωμων αφρικάνικων παραδόσεων, να μείνουν μακριά, και να αποφεύγουν γενικά τη Σουαζιλάνδη. Χρειάζεται να τους γίνει συνείδηση ότι οι εκδηλώσεις αυτές είναι από τις μεγαλύτερες εκθειάσεις της μαζικής κακομεταχείρισης και βίας εναντίον των γυναικών σε αυτό το μέρος του κόσμου”, ανέφερε ο Κουνένε.

Γραφείο Τύπου του ΚΚΣ

Δείτε επίσης την αναλυτική συνέντευξη για την κατάσταση και για τον ιδιαίτερο ρόλο της Κόκα Κόλα στη χώρα που είχε δώσει ο Kenneth Kunene στο “Δρόμο της Αριστεράς” το 2012

Advertisements

Tagged: , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: