Πορτογαλία: Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογάλων Εργαζομένων (PCTP/MRPP) για τα εκλογικά αποτελέσματα (04/10/2015)

Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογάλων Εργαζομένων (PCTP/MRPP) για τα εκλογικά αποτελέσματα (04/10/2015)

16

Σημείωση parapoda: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογάλων Εργαζομένων απέσπασε 1,11% των ψήφων στις χτεσινές εκλογές, ένα ποσοστό μειωμένο κατά 0,01% σε σχέση με τις εκλογές του 2011.

Με τα εκλογικά αποτελέσματα να οριστικοποιούνται, το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογάλων Εργαζομένων καταλήγει στα ακόλουθα συμπεράσματα:

  1. Η αποχή ανέβηκε σε υψηλότερα επίπεδα από όσο στις προηγούμενες εκλογές·ψήφισαν μόλις το 56,89% των εκλογέων έναντι μόλις 58,86% το 2011, κάτι που σημαίνει πως σχεδόν 4 εκατομμύρια πολίτες εξέφρασαν με αυτό τον τρόπο την απόρριψη της πολιτικής των κομμάτων εξουσίας.

  2. Ο συνασπισμός εθνικής προδοσίας PSD/CDS (σ.parapoda: ο συνασπισμός “Πορτογαλία Μπροστά” του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και του Κοινωνικού & Δημοκρατικού Κέντρου – Λαϊκού Κόμματος), παρότι έλαβε τις περισσότερες ψήφους και έδρες, δεν κατάφερε να αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία και, στην πραγματικότητα, δεν συνιστά παρά το 22% του συνολικού εκλογικού σώματος, έχοντας μάλιστα χάσει πάνω από 700.000 ψήφος σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

    Αλλά και αυτό το ποσοστό, οφείλεται αποκλειστικά στην οπορτουνιστική πρακτική του λεγόμενου σοσιαλιστικού κόμματος του Αντόνιο Κόστα που ουδόλως παρουσίασε κάποια εναλλακτική ιδέα ή πρόταση απέναντι στην πολιτική λιτότητας, στην αποπληρωμή του χρέους και την υποταγή στις προσταγές της γερμανικής Ευρώπης που πραγματοποιεί η κυβέρνηση εθνικής προδοσίας Κοέλιο/Πόρτας.13

  3. Το σοσιαλιστικό κόμμα του Κόστα υπέστη μια επάξια ήττα στο στόχο του να αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία, με το να καθιστά ξεκάθαρο ότι προετοιμάζεται να διευκολύνει τα μέσα για τη φτωχοποίηση και καταλήστευση των μισθών και των συντάξεων που επιβάλει η κυρία Μέρκελ και οι οποίες θα συνεχίσουν να υιοθετούνται από τη νέα κυβέρνηση συμμαχίας PSD/CDS.

  4. Η αύξηση των ψήφων προς το Μπλόκο της Αριστεράς δεν συνιστά καποια ριζοσπαστική αλλαγή από τη σοβαρή κατάσταση εξαθλίωσης και πείνας στην οποια βρίσκεται ο εργαζόμενος λαός, λαμβανομένου υπόψη ότι η εναλλακτική που το Μπλόκο προτείνει περνά μέσα από το κοινοβουλευτικό παιχνίδι συμμαχιών με το σοσιαλιστικό κόμμα, και μη θέτοντας επ’ουδενί εν αμφιβόλω την παραμονή της Πορτογαλίας στο Ευρώ.

  5. Σχετικά με το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογάλων Εργαζομένων/Κίνημα Ανασυγκρότησης του Κόμματος του Προλεταριάτου (PCTP/MRPP), είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι σε καμία άλλη εκλογική διαδικασία το Κόμμα δεν είχε αποτελέσει τόσο πολύ το στόχο μιας βίαιης καμπάνιας αποσιώπησης, διάκρισης και προκλήσεων από τον Τύπο των καπιταλιστών και των ξένων ιμπεριαλισμών η οποία υλοποιήθηκε τέλεια.pctpmrpp

  6. Παρότι δεν πέτυχε το στόχο εκλογής βουλευτών-διατηρώντας, ωστόσο, την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του- το ΚΚΠΕ/ΚΑΚΠ θα συνεχίσει να μάχεται εξαρχής την κυβέρνηση εθνικής προδοσίας που βγαίνει από αυτές τις εκλογές, όπως και να παλευει για τη δημιουργία ενός πλατιού λαϊκού μετώπου δημοκρατικού και πατριωτικού χαρακτήρα, το μόνο μέτωπο για να πετύχουμε την έξοδο από το ευρώ και τη δημιουργία του νέου εσκούδο, για να σώσουμε έτσι την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, και για να επιτρέψουμε την υλοποίηση μιας πολιτικής ανάπτυξης, εργασίας και κοινωνικής ισότητας.

4 Οκτώβρη 2015

Επιτροπή Τύπου του PCTP/MRPP

http://pctpmrpp.org/index.php?option=com_content&view=article&id=701:sobre-os-resultados-eleitorais&catid=95&Itemid=435

Advertisements

Tagged: , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: