Μαρόκο: Επιστολή της οικογένειας του απεργού πείνας πολιτικού κρατούμενου Χασάν Κούκου (06/12/2015)

Πρόκειται για έναν από τους πολλούς πολιτικούς κρατουμένους του Δημοκρατικού Δρόμου (Βάση), του Κινήματος 20 Φλεβάρη και της Εθνικής Ένωσης Φοιτητών Μαρόκου (UNEM) οι οποίοι κρατούνται μετά το κύμα συλλήψεων που ακολούθησε τη μαροκινή εκδοχή της Αραβικής Άνοιξης

12342752_505348932970820_3178532480628645586_n

Επιστολή της οικογένειας του απεργού πείνας πολιτικού κρατούμενου Χασάν Κούκου

Ο γιος μας Χασάν Κούκου βρίσκεται στο τοπικό νοσοκομείο της πόλης Μίντελτ σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Δεν μπορεί να κινηθεί και μιλά με μεγάλη δυσκολία, έπειτα από την απεργία πείνας που άρχισε και συνεχίζει από τις 13 Νοέμβρη (από τις 23 Νοέμβρη δεν πίνει ούτε νερό ούτε παίρνει ζάχαρη), για να υπερασπίσει την αξιοπρέπειά του και για να διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματά του να συνεχίσει τις σπουδές του, να έχει επισκέψεις και να μεταχθεί από τις φυλακές της Μίντελτ.

Ο γιος μας ζει σε απάνθρωπες και σκληρές συνθήκες αφού σε αυτή τη φυλακή, η διοίκηση στριμώχνει ως και 34 κρατούμενους σε ένα μόνο κελί. Προβαίνει επίσης σε κάθε μορφής ταπείνωση των κρατουμένων και βασανιστηρίων σε κάθε νόμιμη διεκδίκηση των φυλακισμένων όπως αυτές του γιού μας για την παροχή των κατάλληλων συνθηκών για τη συνέχιση των σπουδών του (πρόσβαση στη βιβλιοθήκη, στα συγγράμματα των σπουδών κλπ).

Υπενθυμίζουμε ότι ο γιος μας είχε συλληφθεί στις 17 Δεκέμβρη 2012 και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών. Πέρασε τα πρώτα 2,5 χρόνια της φυλάκισής του στη φυλακή του Μέχνες, όπου έδωσε συνεχείς μάχες (η μεγαλύτερη εκ των οποίων ήταν η απεργία πείνας που διήρκεσε 110 μέρες), όπου τελικά απέσπασε διάφορες υποσχέσεις εκ μέρους της φυλακής της διοίκησης, με την παρουσία εκπροσώπου του Εθνικού Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ώστε να υποχρεωθούν να του παρέχουν όλες τις απαραίτητες για τη συνέχιση των σπουδών του συνθήκες. Ωστόσο, οι υποσχέσεις αυτές ποτέ δεν τηρήθηκαν. Το αντίθετο, μάλιστα. Εκείνη την περίοδο, ο γιος μας μεταφέρθηκε στη Μίντελτ, για να τον απομακρύνουν από τους συναγωνιστές του και για να επιδεινωθούν οι συνθήκες φυλάκισής του, με μια πλήρη αμφισβήτηση του συνόλου των στοιχειωδέστερων δικαιωμάτων του.

Με πόνο βλέπουμε το γιό μας στο νεκροκρέβατο, υπό πολιορκία και ξεχασμένο, σε μια σιωπή απόλυτη από τα ΜΜΕ αλλά και από τους λεγόμενους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

12346466_1507814379546893_818838698887345175_n

Δηλώνουμε ότι οι συνέπειες από την κρίσιμη κατάσταση στην οποια βρίσκεται ο γιός μας βαραίνουν πλήρως την κεντρική διοικήση των φυλακών γενικότερα, καθώς και τη διεύθυνση των φυλακών της Μίντελτ ειδικότερα, που κάποια μέρα θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την πλήρη ευθύνη τους για τη μη παροχή βοήθειας σε άτομο που βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση.

Δηλώνουμε επίσης ότι ο γιός μας είναι αποφασισμένος να συνεχίσει το νόμιμο αγώνα του και ότι εμείς θα παραμείνουμε στο πλευρό του για να του δώσουμε μια άνευ όρων υποστήριξη.

Τέλος, καλούμε όλες τις ζωντανές δυνάμεις, κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια, να υποστηρίξουν το γιό μας, καθιστώντας όσο το δυνατό γίνεται πιο γνωστή τη μάχη που δίνει, πριν να είναι πολύ αργά.

6 Δεκέμβρη 2015

Το κείμενο στα αραβικά: http://lutte-radicale.blogspot.gr/2015/12/blog-post_7.html

Το κείμενο στα γαλλικά: http://maoistroad.blogspot.gr/2015/12/morocco-call-for-national-and.html

Η μετάφραση από τα αραβικά στα γαλλικά έγινε από την Επιτροπή Δράσης και Αλληλεγγύης στους αγώνες του Μαροκινού Λαού (Comité d’Action et de Soutien aux luttes du peuple Marocain )

Advertisements

Tagged: , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: