Ισπανία: Στη φυλακή ο γ.γ. του Μαρξιστικού – Λενινιστικού Κόμματος (Κομμουνιστική Ανασυγκρότηση) για τις Διεθνείς Ταξιαρχίες στο Άιν Αλ Άραμπ (Κομπάνι)

Ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου (Audiencia Nacional) Eloy Velasco έκρινε προφυλακιστέο χωρίς δυνατότητα εξαγοράς το γενικό γραμματέα του Μαρξιστικού – Λενινιστικού Κόμματος (Κομμουνιστική Ανασυγκρότηση), Roberto Vaquero, για “κατοχή εκρηκτικών και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που συνεργάζεται με μια τρομοκρατική οργάνωση”, όπου “τρομοκρατική” εννοεί το ΡΚΚ-ΚCK.

BprnxRRIAAE2ytv

Επίσης, ο κρατικός λειτουργός απαγόρευσε για ένα χρόνο τις δραστηριότητες του κόμματος και διέταξε το κλείσιμο των γραφείων του στη Μαδρίτη και τη Βαλένθια.

Ακόμα, έκρινε προφυλακιστέο, αν και με δικαίωμα εξαγοράς 10.000 ευρώ, το μοναδικό τούρκο πολίτη που κρατείται βάσει της αστυνομικής επιχείρησης που είχε την κωδική ονομασία Valle, ο οποίος θεωρείται ο εκπρόσωπος του ΡΚΚ στην Ισπανία. Η εγγύηση που επιβλήθηκε στον υπεύθυνο ασφαλείας του κόμματος, αν θέλει να εξαγοράσει την ποινή, είναι 6.000 ευρώ.

Οι άλλοι 6 κρατούμενοι από τους 9 συνολικά που είχαν συλληφθεί την Τετάρτη (5 στη Μαδρίτη, 3 στη Βαλένθια και 1 στο Μπιλμπάο) αφέθηκαν ελεύθεροι, με υποχρέωση εμφάνισης στις αρχές ανά μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και αφαίρεση διαβατηρίου.

IMG_8163

Από περσινή εκδήλωση αλληλεγγύης του κόμματος

Σε 11 εισβολές στα γραφεία του κόμματος σε Μαδρίτη, Βαλένθια και Μπιλμπάο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν εκρηκτικά έτοιμα προς χρήση, καθώς και ένα κιλό νιτρικό κάλιο και απαγορευμένα όπλα. Σε μια κατοικία, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν μια ατζέντα όπου ένας από τους κρατούμενους αναγνωρίζει ότι ένα μέλος του κόμματος είχε επαφές στην Ισπανία με μέλος του ΡΚΚ.

Σύμφωνα με το ισπανικό Υπουργείο Εσωτερικών, οι κρατούμενοι, σε συνεργασία με άλλα άτομα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, παρείχαν την απαραίτητη υποδομή ώστε να ταξιδεύουν στο εξωτερικό άνθρωποι και να εντάσσονται στις τάξεις των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG) του ΡΚΚ για να πολεμήσουν τους αρουραίους του Ισλαμικού Κράτους.

Ανακοινώσεις αλληλεγγύης στην Ισπανία έχουν εκδώσει διάφορες οργανώσεις (βλ.π.χ. εδώ και εδώ).

Πηγές από αστικά ΜΜΕ:

http://www.elmundo.es/espana/2016/01/29/56ab9e5846163fcc298b466c.html

http://www.elmundo.es/espana/2016/01/27/56a88f25ca474116338b45df.html

http://www.eldiario.es/politica/Prision-Reconstruccion-Comunista-colaborar-PKK_0_478752943.html

Advertisements

Tagged: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: