Μαρξιστικό – Λενινιστικό – Μαοϊκό Κομμουνιστικό Κόμμα Μπανγκλαντές: Για την ένταση της θρησκομανούς φασιστικής επιθετικότητας (09/07/2016)

Ένταση της θρησκομανούς φασιστικής επιθετικότητας η οποία γεννάται από τους εκμεταλλευτές στη χώρα. Να αντισταθούμε στη γενοκτονία και τις μαζικές θηριωδίες των βαρβάρων. Να αντισταθούμε στην εκμετάλλευση και την καταστολή όλων των αντιδραστικών.

Η θρησκευτική γενοκτονία και η μαζική καταστολή έχει φτάσει νέα ανώτερα επίπεδα στο Μπαγκλαντές. Οι θρησκομανείς, στις 1-2 Ιούλη 2016, επιδόθηκαν σε νέα σαφγή στο ισπανικό εστιατόριο Holy Artisan Bakery στη Γκουλσάν στη Ντάκα και ωμά σκότωσαν 20 ανθρώπους, ανάμεσά τους 9 Ιταλούς, 7 Ιάπωνες, 1 Ινδό, 1 αμερικανή μπαγκλαντεσιανής καταγωγής και 2 Μπανγκλαντεσιανούς.

anmarΦωτογραφία από την επίθεση στο εστιατόριο, την οποία ανήρτησε το φιλικό προς το ΙΚ πρακτορείο Amar

Από αυτούς 10 ήταν γυναίκες. Δύο αστυνομικοί επίσης σκοτώθηκαν κατά την ένοπλη σύγκρουση. Ο Φάραζ, ο οποίος σπούδαζε στις ΗΠΑ, συνόδευε την ινδή Tarushi Jain και την μπαγκλαντεσιανής καταγωγής αμερικανή Αμπόντι Καμπίρ. Οι τρομοκράτες άφησαν το Φάραζ ελεύθερο, όμως αυτός αρνήθηκε να αφήσει τις φίλες του. Οι τρομοκράτες ζήτησαν από την καλλιτέχνιδα Ισράτ να απαγγείλει το Κοράνι και να φορέσει μπούρκα, όμως αυτή αρνήθηκε. Οι φασίστες τους σκότωσαν όλους προβαίνοντας σε μια τόσο άδικη θηριωδία. Ο Φάραζ και η Ισράτ αποτελούν υπόδειγμα για την ανθρωπότητα. Η θρησκεία Jain είναι αυτή που διάκειται ενάντια στη δολοφονία ζωντανών όντων περισσότερο από κάθε άλλη θρησκεία, όμως η Tarushi Jain από την κοινότητα Jain αποτέλεσε στόχο σε αυτή τη σφαγή. Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν τη νύχτα από πυροβολισμούς των φασιστών.

35E3F01700000578-3671369-Tarushi_Jain_19-a-71_1467477261624Η 19χρονη δολοφονημένη Tarushi Jain

Ένας από τους δύο ήταν ο επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή Banani Thana της Ντάκα Salauddin, ο οποίος ήταν ένας διαβόητος δολοφόνος, επικίνδυμος τύραννος και εκβιαστής. Δέκα ώρες αργότερα, οι ένοπλες δυνάμεις του Μπανγκλαντές άρχισαν την επιχείρηση για να τερματιστεί η ομηρία, με αποτέλεσμα πέντε από τους επιτιθέμενους και ένας εργαζόμενος στο εστιατόριο να σκοτωθούν, και 13 όμηροι να διασωθούν. Για να σκοτώσουν 5-6 τρομοκράτες, έφεραν τάνκες και πυροβολικό, μετά από τόσες πολλές ώρες, όταν οι τρομοκράτες είχαν ήδη σκοτώσει 20 ανθρώπους όμηρους. Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένης της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και της Ινδίας. Οι ΗΠΑ και οη Ινδία θέλουν να στείλουν στρατεύματα, ενώ Ιταλία και Ιαπωνία αποφάσισαν να διεξάγουν συντονισμένες δράσεις. Οι δολοφονημένοι Ιταλοί ήταν αγοραστές της βιομηχανίας ενδυμάτων του Μπανγκλαντές. Επομένως τώρα, η εγχώρια βιομηχανία ενδυμάτων μπορεί να καταρρεύσει.

headlineImage.adapt.1460.high.workers_dhakka_612015.1433164164133Οι δολοφονημένοι Ιάπωνες ήταν αξιωματούχοι της Διεθνούς Υπηρεσίας Συνεργασίας της Ιαπωνίας (JICA). Επομένως, πολλά λεγόμενα αναπτυξιακά πρότζεκτ στο Μπανγκλαντές μπορεί να ακυρωθούν. Πολλοί από τους ξένους επισκέπτες και αθλητικές αποστολές δεν θα έρθουν, όπως αναμένεται, στο Μπανγκλαντές. Σε ένα άλλο περιστατικό, πέντε ημέρες αργότερα, οι θρησκομανείς πήγαν να διεξάγουν επίθεση στη μουσουλμανική γιορτή Έιντ Αλ Φιτρ στη Σολάκια, όπου συγκρούστηκαν με την αστυνομία, με αποτέλεσμα νεκρούς αστυνομικούς, έναν θρησκομανή επιτιθέμενο και μία ινδουίστρια, τη Jharna Vaumik, η οποία σκοτώθηκε από σφαίρα που μπήκε στην κατοικία της.

Η κυβέρνηση έλεγε ως τώρα ότι δεν υπάρχει Ισλαμικό Κράτος στη χώρα – ακόμα η αστυνομία της λέει ότι αυτές είναι ενέργειες από τη Jamaat-ul-Mujahideen Bangladesh (JMB). Στην πραγματικότητα, η JMB, η Τζαμάτ, το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα δεν είναι κάτι το διαφορετικό μεταξύ τους. Ο χαρακτήρας τους είναι ίδιος. Τώρα, το κόμμα Awami League και το Εθνικό Κόμμα Μπανγκλαντές (ΒΝΡ) δηλώνουν σοκαρισμένα. Τώρα, ζητούν εθνική ενότητα.

Τον Ιούνη, η Χασίνα (σ.parapoda: πρωθυπουργός της χώρας) επισκέφτηκε τη Σαουδική Αραβία, το άντρο της παγκόσμιας φεουδαρχίας. Εκεί τους διαβεβαίωσε ότι το Μπανγκλαντές θα πάρει μέρος στη στρατιωτική συμμαχία που σχημάτισε η Σαουδική Αραβία (σ.parapoda: ενάντια…στην τρομοκρατία, και αποτελούμενη από 35 χώρες). Οι σαουδάραβες αξιωματούχοι της είπαν ότι θα δέχονταν μισό εκατομμύριο σκλάβους από το Μπανγκλαντές. Όμως, η Χασίνα αρνήθηκε να συμμετάσχει στη σαουδαραβική στρατιωτική συμμαχία μόλις επέστρεψε στη χώρα. Στο μεταξύ, η Ισλαμική Τράπεζα έδωσε 150.000.000 τάκα (σ.parapoda: 1 ευρώ = 86 τάκα) στο προσωπικό φιλόπτωχο ταμείο της Χασίνα. Το νόημα αυτού είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό.1017440517

Φωτογραφία από εργατικούς αγώνες στο Μπανγκλαντές

Η αστυνομία σκότωσε καποιους από τους κατηγορούμενους κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, εκ των οποίων το Σαρίφ, έναν από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Avijit Roy (σ.parapoda: ακτιβιστή μπλόγκερ υπέρ της ελευθερίας συνείδησης που οι θρησκομανείς δολοφόνησαν στις 26 Φλεβάρη 2015), διάφορους επιτιθέμενους σε τζαμιά σιιτών και Αχμάντι, και τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του καθηγητή του πανεπιστημίου του Rajshahi, Rezaul Karim. Πρόσφατα, οι Nabi και Rashed, δύο από τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία της Mitu (σ.parapoda:32χρονης συζύγου αξιωματούχου της αντιτρομοκρατικής που δολοφονήθηκε στις 5 Ιούνη), σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών.

mitu_6452H 32χρονη δολοφονημένη Mahmuda Khanam Mitu

Στη Jhenaidah (σ.parapoda: περιφέρεια του Μπανγκλαντές), λίγο καιρό αργότερα, την 1η Ιούλη, δολοφονήθηκε από την αστυνομία στο χωριό Uttar Kastasagara ένας ινδουιστής ιερέας. Λίγες μέρες πριν από αυτό το περιστατικό, στις 7 Ιούνη, στο χωριό Mahishvagar στη Jhenaidah, επίσης ο ινδουιστής ιερέας Anondogopal Ganguli δολοφονήθηκε. Στις 10 Ιούνη, στο Hemaytpur στην Pabna, οι θρησκόληπτοι, σκότωσαν τον ινδουιστή μοναχό Nittaranjan Pandey στο ινδουιστικό ερημητήριο Thakur Anukul Chandra Satsanga Paramtirtha Hemayetpurdham. Ο ηγέτης του παραρτήματος του πνευματικού κινήματος Ramakrishna στη Ντάκα και ο επικεφαλής του βουδιστικού ναού Kamalapur Budda Bihar έχουν επίσης δεχτεί απειλές για τη ζωή τους από τους θρησκόληπτους.

Συνολικά, η κατάσταση είναι περίπλοκη και έχει δημιουργηθεί από την επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών και των επεκτατισμών.

Τι είναι η θρησκομανία;

Έχει αναφερθεί σε πολλά κείμενά μας. Η θρησκομανία είναι η προσφυγή στο παρακμιακό παρελθόν. Η θρησκομανία θέλει να φέρει μια κοινωνία βασισμένη στην υπερεκμετάλλευση και τις θηριωδίες σε βάρος των σκλάβων και των σχεδόν σκλάβων. Ως αντάλλαγμα, ένα σύστημα ελεημοσύνης τύπου Ζάκατ Αλ Φίτρ (σ.parapoda: μία από τις ελεημοσύνες κατά το Ραμαζάνι), για να κρατούνται οι φτωχοί υποτελείς και να μην εξεγείρονται. Οι γυναίκες κρατούνται ως σκλάβοι των ανδρών.Στη φεουδαρχία, από τη μια πλευρά υπάρχει η εκμεταλλεύτρια φεουδαρχική τάξη (τζάμινταρ) που νοικιάζει γη και από την άλλη οι αγροτικές μάζες. Οι αγροτικές εκτάσεις, η παραγωγή και η οικογένεια του αγρότη, τα πάντα, θεωρούνται περιουσία των φεουδαρχών που νοικιάζουν τη γη. Οι αγρότες συνήθως έχουν ένα μικρό κομμάτι γης για να καλλιεργούν μόνοι τους, όμως για αυτό χρειάζεται να παρέχει απλήρωτη εργασία στη γη του ενοικιαστή. Και επίσης πληρώνει σε είδος για ενοίκιο. Από εδώ αποσπάται επιπλέον υπεραξία. Για να παρουσιάζουν ως ιδανική μια τέτοια κοινωνία, υπόσχονται μετά θάνατο ζωή και παράδεισο στους ανθρώπους.

_67578866_bangladeshgarmentworkers

Από διαδήλωση για τα θύματα του εργοστασίου Rana Plaza το 2013

Η φεουδαρχία παρακμάζει και είναι καταδικασμένη να εξαφανιστεί από ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, ακόμα υπάρχει σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, και της Αφρικής. Υπάρχει ενότητα και αντίθεση μεταξύ ιμπεριαλισμού και φεουδαρχίας. Και οι δύο θέλουν υπερκέρδη. Ο ιμπεριαλισμός είναι η τελευταία φάση του καπιταλισμού και δεν είναι πιθανό να διατηρηθεί. Στον καπιταλιστικό ανταγωνισμό, η εμπορευματική τιμή βαθμιαία πέφτει και επομένως πέφτει και το κέρδος. Ο ιμπεριαλισμός προέκυψε για την επίτευξη μέγιστου κέρδους. Για αυτό, δημιουργεί κοινοπραξίες, καρτέλ και τραστ. Οι ιμπεριαλιστές επιθυμούν να αγοράζουν φτηνές πρώτες ύλες και εργατική δύναμη από τις αποικίες. Επομένως, ο επικίνδυνος ανταγωνισμός για την κατάκτηση αποικιών οδηγεί σε πολέμους μεταξύ των ιμπεριαλιστικών ομαδοποιήσεων. Αν οι φεουδάρχες βρίσκονται στην εξουσία, αυτό διευκολύνει τον ιμπεριαλισμό για να κερδίσει το μέγιστο κέρδος στις αποικίες, γιατί στη φεουδαρχία η κοινωνία είναι καθυστερημένη και το επίπεδο ζωής πολύ χαμηλό. Επομένως, η εργατική δύναμη εκεί μπορεί να αγοραστεί φτηνά και οι φυσικοί πόροι να λεηλατηθούν απρόσκοπτα. Ο παρακμάζων ιμπεριαλισμός και η παρακμάζουσα φεουδαρχία ενώνονται για να επιβιώσουν. Να γιατί, οι θρησκομανείς τύπου Αλ Κάιντα, Ταλιμπάν και Ισλαμικό Κράτος γεννήθηκαν άμεσα από τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και τον ευρωπαϊκό.

maxresdefault

Επιζήσασα από το εργοστάσιο Rana Plaza που κατέρρευσε παρασύροντας στο θάνατο πάνω από 1.100 ανθρώπους

Ο σαουδαραβικός επεκτατισμός και ο τουρκικός επεκτατισμός τους έχουν άμεσα χρηματοδοτήσει και δώσει καταφύγιο. Στο μεταξύ, ο ινδικός επεκτατισμός έχει αφήσει τον ισλαμιστή Zakir Naik επί μακρόν να διεξάγει τις δραστηριότητές του. Και ήταν από αυτόν που εμπνεύστηκαν τα μπανγκλαντεσιανά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους. Αυτά, πέραν από τους μεντρεσέδες, σπούδασαν και σε λεγόμενα σύγχρονα πανεπιστήμια. Αυτό σημαίνει ότι οι θρησκομανείς χρησιμοποίησαν την αστική εκπαίδευση, τεχνολογία, τα πάντα. Τα λεγόμενα σύγχρονα σχολεία παράγουν τέτοια υλικά, των οποίων η ψυχή είναι φεουδαρχική με αστικό κάλυμμα. Οι γραφειοκράτες καπιταλιστές βρίσκονται ανάμεσα στον ιμπεριαλισμό και τη φεουδαρχία. Έχουν το χαρακτήρα και των δύο. Επομένως, επίσης επιδιώκουν υπερκέρδος. Η μπανγκλαντεσιανή αντιδραστική κυβέρνηση αγοράζει πετρέλαιο από το εξωτερικό και το πουλά τρεις φορές ακριβότερα εντός της χώρας. Αγοράζει ο λαός ηλεκτρικό ρεύμα και εισητήριο για το λεωφορείο ή το τραίνο πολλές φορές ακριβότερα. Με μία τάκα, καποιος μπορεί να μιλήσει στο κινητό ή να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο τόσο όσο θα έπρεπε με 10 πάισα (σ.parapoda: εκατοστιαία υποδιαίρεση της τάκα), που είναι η πραγματική τιμή. Για να ρίξει το λαό στα δίχτυα της ασφάλειας, η κυβέρνηση παίρνει δακτυλικά αποτυπώματα (σ.parapoda: αρχής γενομένης από τον περσινό Δεκέμβρη, και για λόγους ασφαλείας, στο Μπανγκλαντές οι κάρτες κινητού τηλεφώνου ταυτοποιούνται με τα βιομετρικά χαρακτηριστικά των χρηστών, ενώ όσες κάρτες δεν έχουν ταυτοποιηθεί απενεργοποιήθηκαν), κάτι που ήδη έχει χρησιμοποιηθεί από τους συνωμότες για να μπλέξουν το λαό με το νόμο. Ο λαός είναι που παράγει την τροφή, τα ρούχα, τα πάντα. Όμως, η κυβέρνηση προσποιείται ωσάν να είναι αυτή που δίνει αποζημίωση στο λαό, ώστε, να αποκτά το δικαίωμα να τον λεηλατεί. Ο λαός δεν μπορεί με το ελάχιστο φαγητό να επιβιώσει και ολοένα εξαθλιώνεται. Αν σταθούμε στο θέμα του πετρελαίου, κάθε εποχή αποσπά δεκάδες εκατομμύρια Τάκα από τους αγρότες απλώς πουλώντας τους πετρέλαιο. Καθώς το κόστος παραγωγής είναι υψηλό και η τιμή των προϊόντων τους χαμηλή, οι αγρότες εγκαταλείπουν τις καλλιέργειες. Μία κατάσταση λιμού έχει δημιουργηθεί στη χώρα. Ο εργατικός μισθός είναι 4.000-5.000 τάκα το μήνα, με τον οποίο, οριακά μπορεί κανείς να νοικιάσει ένα διαμέρισμα, και όχι να πάρει ρούχα και τρόφιμα. Αξιοποιώντας την κατάσταση λιμού, η κυβέρνηση ολοκλήρωσε την εκλογή των τοπικών συμβουλίων (σ.parapoda: μετά από 6 γύρους), και εκατό νεκρούς. Ο πρόεδρος και τα υποψήφια μέλη έδιναν 10, 20, 50, 100, 200 τάκα δωροδοκία σε κάθε σπίτι για την απόσπαση ψήφων, ενώ οι πραγματικές ψήφοι ρίχνονταν στην κάλπη τη νύχτα προ των εκλογών. Πολλλές γυναίκες βιάστηκαν για το ότι δεν υπερψήφισαν όσους δωροδοκούσαν· άλλοι εκδιώστηκαν από τη γη. Με το πρόσχημα του Έιντ, η κυβέρνηση έστειλε εκατομμύρια ανθρώπους σε τεράστιες συγκεντρώσεις για να κορυφώσει την όλη κερδοσκοπία γύρω από τη γιορτή και να αποσπάσουν οι εκμεταλλευτές της γιορτής υπερκέρδη, ενώ τα θύματα είναι ο λαός.

a58faac004cc0e117477198df1b16d65

Σήμεα, μετά από τις γενοκτονικές ενέργειες των θρησκομανών, αναφύεται το ερώτημα αναφορικά με το ποιος τους βοήθησε. Ποιος έκανε το κράτος θρησκευτικό; Ποιος έκανε την θρησκευτική εκπαιδευση υποχρεωτική; Ποιος υποστήριξε τη διδασκαλία στους μεντρεσέδες; ήταν οι Χασίνα – Χαλέντα (σ.parapoda: Ζία, ηγέτιδα του ΒΝΡ και πρωθυπουργός μεταξύ 1991-1996 και 2001-2006) – Χουσάιν Μουχάμαντ Ερσάντ (σ.parapoda: 10ος πρόεδρος του Μπανγκλαντές, με πραξικόπημα, μεταξύ 1982-1990). Και αυτές οι δραστηριότητες άρχισαν από τους προκατόχους αυτών και την περίοδο που ανήκε η χώρα στο Πακιστάν. Η γενοκτονία του 1971 από τους Ραζακάρ (σ.parapoda: παραστρατιωτική οργάνωση του Πακιστανικού Στρατού, γενικά, στα αραβικά και τα ουρντού σημαίνει “Εθελοντές”, από την εποχή του Μωάμεθ), και η σημερινή γενοκτονία αποτελούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας.

Μετά από κάθε περιστατικό δολοφονίας μπλόγκερ, η κυβέρνηση πάντοτε παραπονιόταν για το ότι οι μπλόγκερ έγραφαν ενάντια στη θρησκεία. Το ΒΝΡ ανοιχτά ταυτίστηκε με τους θρησκομανείς, ενώ το Jatiya (σ.parapoda:Jatiya Party, Εθνικό Κόμμα, το οποίο ίδρυσε ο Ερσάντ την πρωτοχρονιά του 1986), ταυτίστηκε επίσης. Η κατηγορία ότι γράγουν ενάντια στη θρησκεία είναι εντελώς αβάσιμη. Παρότι αποτελούν την πλειοψηφία στον κόσμο, οι άθεοι καταπιέζονται σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Έτσι και στο Μπανγκλαντές.

   Xulhaz_MannanO δολοφονημένος ακτιβιστής Xulhaz Mannan 

Μετά τη δολοφονία του ομοφυλόφυλου ακτιβιστή Xulhaz Mannan (σ.parapoda: στις 25 Απρίλη 2016), η μπανγκλαντεσιανή φεουδαρχική κυβέρνηση βγήκε και τοποθετήθηκε ενάντια στην ομοφυλοφιλία. Η ομοφυλοφιλία που αναφέρεται σε άτομα του ίδιου φύλου, είναι μια εκδοχή του σύνθετου κόσμου. Είναι δικαίωμά τους να την έχουν όσοι έχουν αυτό τον τύπο σεξουαλικού προσανατολισμού. Από την άλλη, οι θρησκόληπτοι καθιστούν τη ζωή των άθεων αφόρητη. Το Μπανγκλαντές δεν είναι καθόλου κοσμικό κράτος. Εδώ, δεν μπορεί κανείς να είναι στην ταυτότητά του/της άθεος. Δεν μπορεί να παντρευτεί χωρίς θρησκευτικό γάμο. Ένα άτομο μιας θρησκευτικής σέχτας δεν μπορεί να παντρευτεί καποιο άτομο από άλλη. Εδώ υπάρχει μια ισλαμική ταυτότητα. Συνολικά, έχουμε να κάνουμε με ένα θηριώδες κράτος. Εδώ, οι γυναίκες δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τους άντρες στην κληρονομιά. Εδώ, δεν είναι κάτι το παράξενο η θρησκομανής γενοκτονική βαρβαρότητα. Αυτό που την προκαλεί φαίνεται να είναι οι ισλαμιστές, όμως στην πραγματικότητα είναι οι αντιδραστικοί που από κοινού την δημιουργούν για να διατηρούν την εκμεταλλευτική κοινωνία. Με τη βαθμιαία κλιμάκωση αυτής της βαρβαρότητας, ο λαός μόνο θα υποφέρει. Επομένως, ο λαός πρέπει να αντισταθεί και να την αντιμετωπίσει με τα εγχώρια όπλα που διαθέτει και να αναπτύξει τη δύναμη αντίστασής του. Πρέπει να αντισταθεί σε όλες τις ενέργειες των εκμεταλλευτών, να αφομοιώσει την κομμουνιστική ιδεολογία και να αναπτύξει ένα κομμονιστικό κόμμα της νέας γενιάς και του 21ου αιώνα.

9 Ιούλη 2016

Μαρξιστικό – Λενινιστικό – Μαοϊκό Κομμουνιστικό Κόμμα Μπανγκλαντές

Το κείμενο στα αγγλικά εδώ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: