Κ.Κ. Φιλιππίνων: Για τη μονομερή κατάπαυση του πυρός από τον πρόεδρο Ντουτέρτε (26/07/2016)

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Φιλιππίνων (ΚΚΦ) χαιρετίζει την ανακήρυξη μονομερούς κατάπαυσης του πυρός έναντι των επαναστατικών ένοπλων δυνάμεων από τον πρόεδρο της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων (ΚΔΦ) Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Αναμένουμε τη γνωστοποίηση των επιχειρησιακών λεπτομερειών, των προγραμμάτων και των συγκεκριμένων διαταγών που προκύπτουν από τη δήλωση του προέδρου της ΚΔΦ, Ντουτέρτε. Η ηγεσία του ΚΚΦ σύντομα θα προβεί στη δική της δήλωση μονομερούς κατάπαυσης του πυρός, ως μια κίνηση αμοιβαιότητας, για την προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών. IMG_6498-300x200 Η δήλωση μονομερούς κατάπαυσης του πυρός από τον Πρόεδρο της ΚΔΦ αποτελεί μια θετική ώθηση για τις ειρηνευτικές συνομιλίες που έχουν προγραμματιστεί για τις 20-27 Αυγούστου. Αναμένουμε ότι μια τέτοια δήλωση σύντομα θα συμπληρωθεί από το σχέδιο που είχε δηλωθεί προηγουμένως σχετικά με την απελευθέρωση όλων των μελών της διαπραγματευτικής ομάδας του Εθνικού Δημοκρατικού Μετώπου των Φιλιππίνων και των εναπομείναντων 550 πολιτικών κρατουμένων.

Στο μεσοδιάστημα, το ΚΚΦ δίνει εντολή στο Νέο Λαϊκό Στρατό να διατηρηθεί σε κατάσταση ενεργητικής αυτοάμυνας. Μια πιο λεπτομερής διαταγή σχεδιάζεται και θα εκδοθεί από την Πανεθνική Επιχειρησιακή Διοίκηση του ΝΛΣ.

IMG_2439

Η έκκληση του Προέδρου Ντουτέρτε ώστε ο ΝΛΣ να σταματήσει τις ενέδρες μπορεί άμεσα να βρει ανταπόκριση. Ωστόσο, για το λαό, ο οποίος λαχταρά την ειρήνη, το σημαντικότερο και επιτακτικότερο είναι τα στρατεύματα των Ενόπλων Δυνάμεων των Φιλιππίνων (ΕΔΦ) να αποσυρθούν από τις κοινότητες και τα σπίτια των αμάχων, τα σχολεία τους, τις αίθουσες των κοινοτήτων barangay (σ.parapoda: η μικρότερη διοικητική διαίρεση στις Φιλιππίνες), και τα κέντρα υγείας.

Ο λαός ελπίζει ότι ο πρόεδρος Ντουτέρτε θα εκδώσει μια αντίστοιχη διαταγή ώστε οι ΕΔΦ να τερματίσουν την Επιχείρηση Oplan Bayanihan (σ.parapoda: την οποία ξεκίνησε η κυβέρνηση Ακίνο στις αρχές του 2011) εναντίον των αμάχων. Τέτοιες επιθέσεις εναντίον αμάχων συχνά δικαιολογούνται από τους απολογητές του αμερικανικού δόγματος για την αντιμετώπιση των ένοπλων επαναστατικών κινημάτων.

jonb_nepssilwet-5-1000x580

Ενώ χαιρετίζουμε τη δήλωση μονομερούς κατάπαυσης του πυρός ως μια ώθηση στις ειρηνευτικές συνομιλίες, πρέπει να θυμόμαστε ταυτόχρονα ότι δεν είναι τόσο η απουσία πολέμου, όσο η παρουσία της δικαιοσύνης και της ελευθερίας αυτή που φέρνει την ειρήνη. Για τις καταπιεζόμενες και εκμεταλλευόμενες μάζες των αγροτών και των εργατών, η διεξαγωγή λαϊκού πολέμου ήταν η μόνη ζωτική προσφυγή για την επίτευξη των προσδοκιών τους για ειρήνευση.

Εμείς, πράγματι, επιθυμούμε την ειρήνη των ζωντανών, όχι την ειρήνη των νεκρών, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΔΦ Ντουτέρτε στο πρώτο διάγγελμά του προς το έθνος. Σε αυτό, θα πρέπει να προσθέσουμε ότι ο λαός μπορεί να ζει ειρηνικά μόνο όταν είναι απαλλαγμένος από την έλλειψη γης και δουλειάς, από την πείνα, την αμάθεια, τις αρρώστιες, την περιβαλλοντική καταστροφή και την έλλειψη ελπίδας.

Κομμουνιστικό Κόμμα Φιλιππίνων

Η ανακοίνωση στα αγγλικά εδώ

 

Advertisements

Tagged: , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: