Κ.Κ. Ινδίας (Μαοϊκό): Δήλωση για τη σφαγή 31 Μαοϊστών στο Μαλκανγκίρι

Δήλωση Jagabandhu, εκπροσώπου Τύπου της Επιτροπής Ειδικής Ζώνης της συνοριακής περιοχής Αντρα Πραντές – Ορίσα του ΚΚΙ (Μαοϊκού)

Οι ως τώρα δηλώσεις των αξιωματούχων των δυνάμεων ασφαλείας για την κοινή επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας των πολιτειών Άντρα Πραντές και Ορίσα στο στρατόπεδό μας κοντά στο χωριό Ραμαγκούντα στην περιφέρεια Μαλκανγκίρι στην Ορίσα στις 24 Οκτώβρη και τη σφαγή 31 συντρόφων μας, παραπλανούν το λαό, καθώς περιγράφουν εντελώς διαφορετικά από την πραγματικότητα τα γεγονότα. Υπάρχει καποια καθυστέρηση στη γνωστοποίηση των γεγονότων προς το λαό καθώς είμαστε πλήρως περικυκλωμένοι από τις δυνάμεις ασφαλείας.

305 Αυτό που πραγματικά συνέβη ήταν ότι μια ομάδα μας έφτασε στο χωριό Ραμαγκούντα στις 23 Οκτώβρη το πρωί και στρατοπέδευσε εκεί. Κοιμηθήκαμε κοντά στο χωριό εκείνη τη νύχτα. Νωρίς το πρωί την επόμενη ημέρα, κάποιοι άνθρωποι είδαν δυνάμεις ασφαλείας να έρχονται προς το μέρος μας και προσπάθησαν να μας πληροφορήσουν, όμως η αστυνομία τους συνέλαβε και απέτρεψε να φτάσει η πληροφορία αυτή σε εμάς. Ενώ βρισκόμασταν στην πρωινή αναφορά γύρω στις 6, οι δυνάμεις ασφαλείας προσέγγισαν πολύ κοντά το σημείο που είχαμε στρατοπευδεύσει, από δύο πλευρές. Τα μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αντάρτικου Στρατού άμεσα τέθηκαν σε επιφυλακή και άρχισαν να πυροβολούν. Κάποιοι άοπλοι Αντίβασι νέοι, άντρες και γυναίκες, από γειτονικά χωριά, οι οποίοι ήταν μαζί μας τότε, άρχισαν να τρέχουν προς ένα γειτονικό χωριό. Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν αδιακρίτως ενάντια σε όσους έτρεχαν και επίσης στους Αντίβασι που ψάρευαν στο γειτονικό ποταμάκι που βρισκόταν δίπλα από το σημείο που είχαμε στρατοπεδεύσει και σκότωσαν μερικούς. Πολλοί από τους Αντίβασι τραυματίστηκαν κατά τους πυροβολισμούς και μερικοί συνελήφθησαν ζωντανοί. Η ομάδα μας με ασφάλεια υποχώρησε, κατόπιν αντίστασης. Δεν υποστήκαμε καμία φυσική απώλεια στο σημείο που είχαμε στρατοπεδεύσει.

Ωστόσο, εκείνη την ώρα, το σημείο που βρισκόμασταν είχε περικυκλωθεί από δυνάμεις ασφαλείας σε δύο κύκλους. Συνεχίσαμε να βάλλουμε επί 40 λεπτά και περάσαμε με ασφάλεια τον πρώτο κύκλο. Όμως βρισκόμασταν περικυκλωμένοι και από έναν ακόμα κύκλο. Όλοι αυτοί που μας είχαν περικυκλώσει, είχαν καταλάβει τους λόφους και παρακολουθούσαν την πορεία υποχώρησής μας, συνεχίζοντας να βάλλουν από όλες τις πλευρές. Είχαμε ξεπεράσει τη μία ώρα μάχης. Η αστυνομία έριχνε χιλιάδες πυρά και εμείς εκατοντάδες. Για να σπάσουμε το δεύτερο κλοιό, έπρεπε να περάσουμε από τον έναν λοφίσκο στον άλλο, και υπήρχε ίσωμα ανάμεσά τους. Οι δυνάμεις ασφαλείας ήρθαν πολύ κοντά μας τότε. Εκατοντάδες μέλη δυνάμεων ασφαλείας βρίσκονταν σε ευνοϊκή και ασφαλή θέση στους λοφίσκους ενώ εμείς είχαμε το μειονέκτημα να βρισκόμαστε στο ίσωμα. Η αστυνομία άνοιγε πυρά γρήγορα και αδιακρίτως. Παρότι σπάσαμε τον κλοιό των πυρών που έρχονταν από δύο πλευρές, μερικοί σύντροφοί μας έγιναν μάρτυρες και πολλοί τραυματίστηκαν, αλλά έσωσαν τους υπόλοιπους συντρόφους μας. Εκατοντάδες μέλη δυνάμεων ασφαλείας βρήκαν συντρόφους μας που είχαν τραυματιστεί και δεν ήταν σε θέση να κινηθούν και τους σκότωσαν πυροβολώντας τους εξ επαφής. Ακόμα και τότε, καποιοι σύντροφοί μας διέφυγαν τραυματισμένοι.

Την επόμενη ημέρα, στις 25 Οκτώβρη, καποιες επιπρόσθετες δυνάμεις ασφαλείας ήρθαν και η όλη περιοχή ερευνήθηκε για να εμποδίσουν τη διαφυγή των συντρόφων μας. Εκείνη την ημέρα, ο Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας της πολιτείας της Άντρα Πραντές επισκέφτηκε το σημείο και ίσως ως κίνηση καλωσορίσματος, τέσσερις απλοί νέοι και νέες Αντίβασι, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη στα χέρια της αστυνομίας, σκοτώθηκαν, και στήθηκε άλλη μια ιστορία περί ένοπλης σύγκρουσης. Οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν εκείνη την ημέρα ήταν οι Κομάλι (από το χωριό Κοντουρουγκούντα), Σιαμάλα (από το χωριό Πιλιποντούρου), Καβέρι και Λάσα Μουντίλι (από το χωριό Ντακλαποντούρου).

meet-against-malkangiri-massacre-800x445Από διαμαρτυρία στις 2 Νοέμβρη στο Νέο Δελχί για τις δολοφονίες (πηγή). Στις 3 Νοέμβρη κηρύχθηκε απεργία σε πέντε πολιτείες για τη σφαγή.

Άλλη μια σύντροφός μας που είχε τραυματιστεί και αιχμαλωτίστηκε από την αστυνομία κατά την περικύκλωση, δολοφονήθηκε μπροστά σε κόσμο στη Ραμαγκούντα στις 26 Οκτώβρη. Ομοίως, δύο άλλοι σύντροφοι, οι σύντροφοι Γκούδαμ και Νάρες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κινηθούν από τα τραύματα, αιχμαλωτίστηκαν και δολοφονήθηκαν μπροστά σε χωρικούς στις 7 π.μ. στις 27 Οκτώβρη. Έτσι, στήθηκε μια ακόμα ιστορία περί ανταλλαγής πυροβολισμών.

Αντιστεκόμενοι σε αυτή τη σφαγή, οι σύντροφοί μας επέδειξαν μέγιστη τόλμη, θάρρος, ταξικό μίσος και πνεύμα αυτοθυσίας. Ακόμα και όταν έπεφταν νεκροί, δεν επέτρεπαν να πέσουν τα όπλα τους στα χέρια του εχθρού και τα έδιναν στους συντρόφους τους συμμαχητές. Στη σφαγή αυτή, η οποία διήρκεσε τέσσερις ημέρες, από τις 24 ως τις 27 Οκτώβρη, συνολικά έγιναν μάρτυρες 31 σύντροφοι. Εννιά από αυτούς ήταν άοπλοι και απλοί Αντίβασι νέοι και νέες. Από τους 31 μάρτυρές μας, εννιά πιάστηκαν ζωντανοί και τέσσερις από αυτούς δολοφονήθηκαν στις 24 Οκτώβρη, τέσσερις στις 25 και ένας την ημέρα που οι δυνάμεις ασφαλείας αποσύρθηκαν.

Τα στοιχεία των μαρτύρων είναι τα ακόλουθα:

1.σ.Πρασάντ (Μπακούρου Βενκαταραμάνα), Μέλος της Επιτροπής Ειδικής Ζώνης της Συνοριακής Περιοχής Άντρα Πραντές – Ορίσα, από το Μπακούρου της Βιζαχαπατνάμ

2.σ.Ντάγια (Κιστάγια), Μέλος της Επιτροπής Ειδικής Ζώνης της Συνοριακής Περιοχής Άντρα Πραντές – Ορίσα, από την περιφέρεια Ναλγκόντα

3.σ.Γκανγκαδάρ (Πραμπακάρ), μέλος επιτροπής μεραρχίας, από το Γιαπράλ της περιφέρειας Ρανγκαρέντι

4.σ.Κιράν (Σουβαρναράγιου), μέλος επιτροπής μεραρχίας, από την περιφέρεια δυτικής Γκονταβάρι

5.σ.Μούνα (Προύντβι), αναπληρωτής διοικητής διμοιρίας, από το Αλακουραπάντου, της περιφέρειας Πρακσάμ

6.σ.Μπίρσου (Κεσαβαράο), διοικητής λόχου, από το Ταντιπάλεμ της Βιζαχαπατνάμ

7.σ.Ρατζές (Σόμλου), αναπληρωτής διοικητής λόχου, από το Κόταμ της περιφέρειας Μπιτζαπούρ

8.σ.Εράλου (Νανγκάλου), μέλος Κομματικής Επιτροπής, από το Εράμ της περιφέρειας Μπιτζαπούρ

9.σ.Μπούντι (Μπούντρι Σόρι), μέλος Επιτροπής Περιοχής, από το Γκούρναμ της περιφέρειας Μπιτζαπούρ

10.σ.Μαντζούλα (Ούντζι), μέλος Επιτροπής Περιοχής, από το Νανγκελγκούντεμ τηε περιφέρειας Σούκμα

11.σ.Γκούδαμ (Διοικητής της Διμοιρίας Τεχνικού), από την περιφέρεια Κάνκερ

12.σ.Μουράλι (Σιμχατσαλάμ), μέλος Επιτροπής Περιοχής, από την περφιφέρεια Βιζιαναγκαράμ

13.σ.Μαντού (Ντάσου), μέλος Επιτροπής Περιοχής, από την περιφέρεια δυτικού Γκουνταβάρι

14.σ.Λάτα (Μπαράτι), μέλος Επιτροπής Περιοχής, από το Χαϊντεραμπάντ

15.σ.Μαμάτα (Μπόρου Κουντάνα), μέλος Λαϊκής Πολιτοφυλακής, από την περιφέρεια Σρικακουλάμ

16.σ.Ντάσου (Σαντουράμ), μέλος Λαϊκής Πολιτοφυλακής, από το Βακαπάλι της περιφέρειας Βιζαχαπατνάμ

17.σ.Νάρες (Σουρές), μέλος Λαϊκής Πολιτοφυλακής, από το Σαμάνα της περιφέρειας Κοραπούτ

18.σ.Τιλάκα, μέλος Λαϊκής Πολιτοφυλακής, από το δυτικό Μπάσταρ στην περιφέρεια Μπιτζαπούρ

19.σ.Γκάνγκα (Γκάνγκα Μαντχάβι), μέλος Λαϊκής Πολιτοφυλακής, απότο Σιλακότα της περιφέρειας Βιζαχαπατνάμ

20.σ. Ραγίτα (Κάμι), μέλος Λαϊκής Πολιτοφυλακής, από το Ναναντάρι της περιφέρειας Βιζαχαπατνάμ

21.σ.Τζιγιότι, μέλος Λαϊκής Πολιτοφυλακής, από το Σουμανόβα, της περιφέρειας Βιζαχαπατνάμ

22.σ.Καμάλα (Λάκι), μέλος Λαϊκής Πολιτοφυλακής, από το Αλούμ της περιφέρειας Μπιγιαπούρ

Άοπλοι Αντίβασι

1.Λάσα Μουντίλι, από το χωριό Ντακλαποντούρου της περιφέρειας Μαλκανγκίρι

2.Καβέρι Μουντίλι, από το χωριό Ντακλαποντούρου της περιφέρειας Μαλκανγκίρι

3.Μπουμίλι, από το Μπαχτσαραποντούρου

4.Μαλκάν Πάνγκι, από το Μπαχτσαραποντούρου

5.Αμάλα, από το Μπαχτσαραποντούρου

6.Σίντε, από το Μουκουντουπάλι

7.Τζάγια, από το χωριό Κοντουρουγκούντα

8.Κομάλι, από το χωριό Κοντουρουγκούντα.

Απαιτούμε δικαστική έρευνα

Οι δυνάμεις ασφαλείας φέρθηκαν στα άψυχα σώματα των μαρτύρων μας με τον πιο απάνθρωπο τρόπο. Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις διεξήχθησαν βιαστικά, στους φίλους και τους συγγενείς δεν επιτράπηκε να ταυτοποιήσουν τα πτώματα, οι φωτογραφίες τους δεν επιδείχτηκαν και τα πτώματα ήταν τοποθετημένα σε απλά χαρτόνια. Σε μέλη των οικογενειών δεν επιτράπηκε να πάρουν τα πτώματα των προσφιλών τους προσώπων και να τα δουν για τελευταία φορά.

14991849_10153952219256700_8146521240637500493_nΤο κόμμα μας ευλαβικά αποτίει φόρο τιμής σε όλους αυτούς τους μάρτυρες. Το κόμμα μας μοιράζεται τον πόνο των οικογενειών, των συγγενών και των φίλων τους. Το κόμμα μας δεσμεύεται ότι θα πάρουμε εκδίκηση από το κράτος που σκότωσε τους μάρτυρές μας. Το κόμμα μας ορκίζεται ότι θα προωθήσει μέχρι τέλους την υπόθεσή τους. Όλοι οι μάρτυρες σύντροφοί μας ήρθαν στο κίνημα προερχόμενοι από τα πλέον καταπιεζόμενα στρώματα της κοινωνίας. Πάλεψαν για να φέρουν τη δημοκρατία. Πήραν τα όπλα συνειδητοποιώντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ένοπλο αγώνα για την επίλυση των ζητημάτων δημοκρατίας. Εδώ δεν πρόκειται για ζήτημα νόμου και τάξης όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που απασχολεί το 90% του λαού μας. Είναι ένα κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα του λαού μας. Αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί με το να δολοφονούνται απλώς σύντροφοί μας.

Ο λαός θα συνεχίσει την πάλη του μέχρι να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα. Θα ξαναδώσουμε ηγεσία σε όλες αυτές τις αγωνιζόμενες μάζες. Θα καλύψουμε το κενό που δημιουργήθηκε από την απώλεια των συντρόφων μας. Το να προβαίνει σε θυσίες δεν είναι κάτι νέο για το κόμμα μας. Έχουμε προωθήσει το κίνημα μέσω του δρόμου των θυσιών. Στο συγκεκριμένο περιστατικό, πληρώσαμε βαρύ τίμημα για το ότι δεν είχαμε εντοπίσει τον εχθρό και ταπεινά δηλώνουμε ενώπιον του λαού μας συγγνώμη για αυτό το λάθος μας. Καλούμε το λαό να ανεβάσει το ταξικό μας μίσος στον πόλεμο ενάντια στον εχθρό και να προωθήσει την υπόθεση για την οποία έπεσαν οι μάρτυρές μας. Απαιτούμε δικαστική διερεύνηση για το θάνατο των εννιά απλών και άοπλων Αντίβασι νέων, οι οποίοι πιάστηκαν ζωντανοί και δολοφονήθηκαν. Καλούμε όλο το λαό και τους δημοκράτες να καταδικάσουν αυτή τη σφαγή.

Να αποσυρθούν οι ένοπλες δυνάμεις

Η προπαγάνδα των δυνάμεων ασφαλείας ότι η περιοχή χρησιμοποιείται ως ζώνη ασφαλείας από τους μαοϊστές είναι ένα ωμό ψέμα. Ο λαός σε αυτή την περιοχή, υπό την ηγεσία του κόμματός μας, διεξάγει μαχητικούς αγώνες ενάντια στην εξόρυξη βωξίτη και ενάντια στην κυβέρνηση, απαιτώντας την επίλυση των προβλημάτων των εκτοπισμένων από τη δημιουργία του αποταμιευτήρα νερού στο Μπαλιμέλα. Το κόμμα μας, σε αυτή την περιοχή, υλοποιεί το αγροτικό επαναστατικό πρόγραμμα καταλαμβάνοντας εκατοντάδες εκτάρια γης και διανέμοντάς τη στους άκληρους, υπό το σύνθημα “Η γη στους καλλιεργητές”. Ομοίως, το κόμμα μας έχει αναπτύξει πολλές δράσεις για την ανάπτυξη και την ευημερία σε αυτή την περιοχή.

304

Εξαγριωμένες με αυτό, οι κρατικές δυνάμεις, ιδίως οι δυνάμεις ασφαλείας από την Άντρα Πραντές και την Ορίσα, από κοινού επιτίθενται στην περιοχή επί πολλά χρόνια. Έχουν σκοτώσει πολλούς απλούς ανθρώπους και μέλη του ΛΑΑΣ. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν επικεντρωθεί στη δολοφονία της ηγεσίας μας. Η σφαγή της 24ης Οκτώβρη αποτελεί μόνο τμήμα αυτής της επιχείρησης.

Ωστόσο, δεν υπήρχαν συνεδριάσεις ή ολομέλειες σε εκείνη την περιοχή και εκείνη τη στιγμή όπως ισχυρίζονται οι δυνάμεις ασφαλείας. Η ομάδα μας είχε πάει στην περιοχή στα πλαίσια μιας τυπικής οργανωτικής επίσκεψης. Οι δυνάμεις ασφαλείας μυστικά προσέγγισαν το σημείο που είχαμε στρατοπεδεύσει κατά τη νύχτα της 23ης Οκτώβρη με ακριβείς πληροφορίες, και μας επιτέθηκαν στις 6 το πρωί. Είχαν λάβει τη βοήθεια παραδομένων, πρώην ακτιβιστών.

Εμείς, βέβαια, θα μελετήσουμε τα λάθη μας που οδήγησαν σε αυτό το περιστατικό και με τη βοήθεια του λαού θα τιμωρήσουμε όλους τους πληροφοριοδότες και αποστάτες που συνέβαλαν σε αυτή τη σφαγή. Ακόμα και τώρα, εκατοντάδες μέλη δυνάμεων ασφαλείας συνεχίσουν τις κοινές επιχειρήσεις για να τρομοκρατήσουν το λαό της περιοχής και ο λαός δεν είναι σε θέση να πάρει τη σοδειά του και να φροντίσει τα ζώα του. Οι ηγέτες των κομμάτων εξουσίας στις δύο πολιτείες, του Κόμματος για τη Γη και το Λαό της Τελούγκου (TDP) και του Λαϊκού Κόμματος Μπίτζου (ΒJD – σ.parapoda: από τον μετανεξαρτησιακό πολιτικό της Ορίσα, Bijayananda (Biju) Patnaik), θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα, αν οι δυνάμεις ασφαλείας δεν αποσυρθούν.

Με επαναστατικούς χαιρετισμούς

Η δήλωση διαβάστηκε στη γλώσσα Τελούγκου και μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον N Venugopal Rao σε τηλεφώνημα προς ΜΜΕ την Πέμπτη. Το πλήρες κείμενο στη γλώσσα Τελούγκου υπάρχει στη σελίδα της Ένωσης Επαναστατών Συγγραφέων (Virasam)

 

Advertisements

Tagged: , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: