Κ.Κ. Ινδίας (Μαοϊκό): Για τον Ζορζ Αμπντάλα/Για την επικέντρωση του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης με τον ινδικό λαϊκό πόλεμο στον παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα

Ενώ εξελίσσεται ο γενοκτονικός πόλεμος ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό από τους σιωναζί, διαπράττονται ανηλεείς σφαγές και σε άλλα μέρη του πλανήτη, όπως, για παράδειγμα, σε μεγάλες εκτάσεις της Ινδίας, για την εξάλειψη του ένοπλου αγώνα του ινδικού λαού, που καθοδηγείται από το ΚΚΙ (Μαοϊκό). Το ότι η προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης έχει στραφεί στην Παλαιστίνη αξιοποιείται από την κυβέρνηση του φασίστα Μόντι στην Ινδία για να «τελειώσει», όπως λέει, με το κίνημα των μαοϊστών. Η κατάσταση είναι, για πρώτη φορά, εξαιρετικά δύσκολη με την «Επιχείρηση Κάγκααρ» που έχει εξαπολύσει το ινδικό κράτος και έχει ήδη σκοτώσει μυριάδες λαού, για να εκκενώσει τις περιοχές που αποτελούν βάσεις για το αντάρτικο και να τις αποδώσει στους ξένους και τους εξαρτώμενους από αυτούς ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους, κατά παράβαση ακόμα και του ινδικού Συντάγματος που τυπικά έδινε περιθώρια αυτόνομων αποφάσεων για την «ανάπτυξή» τους στους ιθαγενικούς λαούς. Το έτσι κι αλλιώς αδύναμο κίνημα αλληλεγγύης στον παγκοσμίως εκτενέστερο και βαθύτερο επαναστατικό πολιτικό αγώνα, τον αγώνα του ινδικού λαού, όπως και άλλα κινήματα αλληλεγγύης, έχουν περιέλθει σε μια λεπτή κατάσταση σε σχέση με τον τρόπο που θα στηρίζουν ταυτόχρονα και τους δύο αγώνες. Παρ’ όλα αυτά, και εν μέσω σφαγών, το ΚΚΙ (Μαοϊκό) επιμένει στον δρόμο του προλεταριακού διεθνισμού στηρίζοντας τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, αναγνωρίζοντας την καταλυτική σημασία που έχει αυτός για όλα τα απελευθερωτικά κινήματα. Παρακάτω, υπάρχει μια ανακοίνωσή του, προς τα μέλη της διεθνούς επιτροπής υποστήριξης του λαϊκού πολέμου στην Ινδία για τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, καθώς και μια ακόμα, επ’ ευκαιρία της εβδομάδας δράσης για την απελευθέρωση του μακροβιότερου πολιτικού κρατούμενου στην Ευρώπη και δη για το Παλαιστινιακό, Ζορζ Αμπντάλα.

***

Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό)

Κεντρική Επιτροπή

28 Μάη 2024

Για την επικέντρωση του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης με τον ινδικό λαϊκό πόλεμο στον παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα

Αγαπητοί σύντροφοι, σας απευθύνουμε κόκκινους χαιρετισμούς!

Καλωσορίζουμε τη στάση σας να επικεντρωθείτε σε διάφορες δράσεις σε όλο τον κόσμο προς υποστήριξη του παλαιστινιακού απελευθερωτικού αγώνα. Όπως έχετε αναφέρει, πρόκειται για ένα πρώτης τάξης ζήτημα που τίθεται στους λαούς όλου του κόσμου και ιδίως τα προλεταριακά κόμματα και αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό) αποτίνει επαναστατικές τιμές στους επαναστάτες της Παλαιστίνης που έχουν δώσει τις ζωές τους για την υπόθεση της ελευθερίας της μητέρας-πατρίδας τους από τα δεσμά της ισραηλινής κατοχής. Απευθύνει κόκκινους χαιρετισμούς σε ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος παλεύει με επαναστατική και εθνική ζέση και με εξαιρετικό θάρρος ενάντια στη φασιστική ισραηλινή κατοχή και τις βάρβαρες σφαγές της, που υποστηρίζεται από την αμερικανική και άλλες δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Είμαστε με τον παλαιστινιακό λαό στον απελευθερωτικό του αγώνα.

Ο γενοκτονικός πόλεμος ενάντια στην Παλαιστίνη από την σιωνιστική-ισραηλινή πολεμική μηχανή με την υποστήριξη της αμερικανικής, της βρετανικής και άλλων δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων συνεχίζεται ασταμάτητα. Ταυτόχρονα, οι ιμπεριαλιστικές χώρες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, έχουν εμποδίσει κάθε ειρηνευτική διαδικασία στον ΟΗΕ. Πρόσφατα, οι ΗΠΑ πέρασαν νόμο για την παροχή οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ για τον πόλεμό του ενάντια στην Παλαιστίνη. Τελικά, συνέβαλαν στο να εμφανιστούν και να ενωθούν τα φοιτητικά κινήματα με την παγκόσμια κατακραυγή ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το σιωνιστικό-ισραηλινό κράτος. Για τη συντριβή των εν εξελίξει φοιτητικών κινημάτων στις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, οι άρχουσες τάξεις των ΗΠΑ δεν αφήνουν πέτρα για πέτρα. Μέρα τη μέρα, η υποστήριξη στον παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα μεγαλώνει και οι φωνές ενάντια στον πόλεμο ολοένα και δυναμώνουν. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό) αποφασιστικά στέκεται στο πλευρό των εν εξελίξει κινημάτων προς υποστήριξη του παλαιστινιακού αγώνα. Χαιρετίζει τον δίκαιο παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό συνολικά και την ισραηλινή κατοχή και κάθε αντεθνικό, αντιπαλαιστινιακό της μέτρο.

Ο ινδικός λαός και το επαναστατικό κίνημα στην Ινδία στέκονται στο πλευρό της ένοπλης αντίστασης του παλαιστινιακού λαού ενάντια στον ισραηλινό Γολιάθ που είναι εξοπλισμένος ως τα δόντια από τις ΗΠΑ. Στέκονται, επίσης, αλληλέγγυοι με όλα τα φιλοπαλαιστινιακά κινήματα σε όλο τον κόσμο. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό) στέκεται υπέρ του δίκαιου απελευθερωτικού αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στο Ισραήλ και τα αφεντικά του. Το ΚΚΙ (Μαοϊκό) έχει εκφράσει την ακλόνητη υποστήριξή του στον παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα σε διάφορες περιστάσεις. Η πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΙ (Μαοϊκού) τον Μάρτη του 2023 συγκεκριμένα επεσήμαινε ότι ο αγώνας δεκαετιών του παλαιστινιακού λαού για την απελευθέρωση της πατρίδας του από τα δεσμά του ισραηλινού-σιωνιστικού κράτους είναι ένας καταλυτικός αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Δήλωνε ότι «ο λαός της Παλαιστίνης παλεύει θαρραλέα για την απελευθέρωση της πατρίδας του ενάντια στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ σοβινιστικές επιθέσεις, τις στρατιωτικές σφαγές και τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ από αέρος».

Η Κεντρική Επιτροπή, τον Οκτώβρη του 2023, άμεσα εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας την εξαπόλυση του γενοκτονικού πολέμου από το ισραηλινό σιωνιστικό κράτος ενάντια στην Παλαιστίνη. Απηύθυνε κάλεσμα στις δημοκρατικές, προοδευτικές δυνάμεις, τους φοιτητές, τους διανοούμενους, τους συγγραφείς, τους εργάτες και τους αγρότες, τις αριστερές δυνάμεις στην Ινδία και τις οργανώσεις των εθνοτήτων της Ινδίας να διατρανώσουν με διάφορες μορφές και με κάθε δυνατό τρόπο την υποστήριξή τους στον παλαιστινιακό αγώνα. Η ανακοίνωση, επίσης, τόνιζε ότι η αντίληψη περί δύο κρατών διάκειται θεμελιωδώς «ενάντια στα βασικά δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού». Η ΚΕ του ΚΚΙ (Μαοϊκού) σφοδρά καταδίκαζε τη στάση του βραχμανικού ινδουιστικού φασιστικού ινδικού κράτους να καταστείλει όλα τα φιλοπαλαιστινιακά κινήματα αλληλεγγύης στη χώρα. Μπλοκάροντας τη διάδοση της ανακοίνωσης της ΚΕ μας προς υποστήριξη του παλαιστινιακού αγώνα, το φασιστικό ινδικό κράτος κήρυξε πόλεμο ενάντια στα φιλοπαλαιστινιακά κινήματα στην Ινδία. Χιλιάδες φοιτητές, δάσκαλοι, συγγραφείς και επαναστάτες διανοούμενοι έκαναν διάφορες διαμαρτυρίες ενάντια στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, ιδίως στη Γάζα, από το φασιστικό ισραηλινό κράτος. Εκδηλώσεις και διασκέψεις έγιναν σε αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΙ (Μαοϊκού) απηύθυνε καλέσματα σε όλα «τα μέλη του κόμματος, τους αντάρτες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αντάρτικου Στρατού (ΛΑΑΣ), τις Επαναστατικές Μαζικές Οργανώσεις, τις Επαναστατικές Λαϊκές Επιτροπές και όλα τα μέλη του Ενιαίου Μετώπου, τους λαούς και τους δημοκράτες να τιμήσουν την εβδομάδα ίδρυσης του ΛΑΑΣ (2-8/12/2023), με διαμαρτυρίες για τον άδικο πόλεμο ενάντια στη Γάζα και τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από τη μαριονέτα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, το φασιστικό Ισραήλ, και προς υποστήριξη του παλαιστινιακού απελευθερωτικού αγώνα». Στις περιοχές του επαναστατικού αγώνα, οι επαναστατημένες μάζες και τα όργανα της επαναστατικής εξουσίας, μαζί με μονάδες του ΛΑΑΣ, προς υποστήριξη του παλαιστινιακού απελευθερωτικού αγώνα, προέβησαν σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως μαζικές διαδηλώσεις, πυρπόληση ομοιωμάτων των Ναρέντρα Μόντι και Νετανιάχου και πολιτιστικά προγράμματα. Το κόμμα μας και οι επαναστατικές μάζες υλοποίησαν τις παραπάνω δράσεις προς υποστήριξη του παλαιστινιακού αγώνα σε καιρούς ακατάπαυστων βομβαρδισμών και εντεινόμενων γενοκτονικών επιθέσεων υπό το όνομα «Επιχείρηση Κάγκααρ» ενάντια στον λαό μας στις περιοχές του αγώνα.

Αρκετά έντυπα του ΚΚΙ (Μαοϊκού) από διάφορες περιφέρειες και ζώνες κυκλοφόρησαν με άρθρα σε αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό αγώνα, υποστηρίζοντας 4 κύρια αιτήματα. Αυτά είναι: 1. Απόρριψη της θεωρίας περί δύο κρατών, καθώς αυτή στρέφεται θεμελιωδώς ενάντια στον παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα. 2. Ο Νετανιάχου και οι ανώτατοι στρατιωτικοί και άλλοι αξιωματούχοι, καθώς και επιφανή στελέχη του κόμματος Λικούντ πρέπει να δικαστούν σε ένα Διεθνές Δικαστήριο απονομής Δικαιοσύνης για διάπραξη γενοκτονιών και να τιμωρηθούν για τις δράσεις τους. Πρέπει, επίσης, να απαγγελθούν κατηγορίες στην αμερικανική και άλλες δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για εγκλήματα πολέμου. 3. Να συγκροτηθούν κινήματα αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό αγώνα και ενάντια στον γενοκτονικό πόλεμο. 4. Το ινδικό κράτος πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει το Ισραήλ στη διεθνή σκηνή και να το πιέσει να τερματίσει τον πόλεμο ενάντια στην Παλαιστίνη. Πριν την υλοποίηση αυτών των αιτημάτων, οι ΗΠΑ και το μπλοκ τους πρέπει να σταματήσουν τον πόλεμο ενάντια στους Παλαιστινίους και να αποκαταστήσουν την ειρήνη. Τα έντυπά μας ανέλυσαν τον παλαιστινιακό αγώνα ως ένα αντιιμπεριαλιστικό και εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα. Ομοίως, αναδείχτηκε ξεκάθαρα σε αυτά τα άρθρα η σύνδεση του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος με αυτόν τον πόλεμο.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Άμρουτ (Διεθνείς Σχέσεις-Κεντρική Επιτροπή) αποκάλυψε το «ολέθριο σχέδιο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού να κλιμακώσει τον πόλεμο ενάντια στην Παλαιστίνη και να επεκτείνει τον ορίζοντα του πολέμου στη Δυτική Ασία». Επίσης, αποκάλυψε την ιδεολογική συνάφεια ανάμεσα στην κυβέρνηση του βραχμανικού ινδουιστικού φασιστικού BJP και το σιωνιστικό ισραηλινό κράτος. Πριν την άνοδο του RSS/BJP στην πολιτική εξουσία το 2014, το ινδικό κράτος πάντοτε στεκόταν υπέρ του παλαιστινιακού απελευθερωτικού αγώνα. Όταν το Ισραήλ επινοήθηκε στην Παλαιστίνη και ανακηρύχτηκε σε ανεξάρτητο κράτος, το ινδικό κράτος δεν το αναγνώρισε. Ωστόσο, υπό το καθεστώς του φασίστα Ναρέντρα Μόντι, το ινδικό κράτος αποκήρυξε την προγενέστερη φιλοπαλαιστινιακή της στάση. Έχει γίνει ένας εξαιρετικός σύμμαχος του ισραηλινού κράτους. Άφρονα απείχε από το να ψηφίσει ενάντια στη γενοκτονία που το Ισραήλ διαπράττει και τα καλέσματα για διακοπή του πολέμου ενάντια στην Παλαιστίνη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Αυτό δεν αποτελεί παρά μια σιωπηρή υποστήριξη στις ισραηλινές γενοκτονικές εκστρατείες.

Η ινδική κυβέρνηση, που βρίσκεται σε βαθιά κρίση και δεν είναι σε θέση να παρέχει εργασία στους πολίτες της, ξεδιάντροπα έστειλε 10.000 εργάτες από την Ινδία στο Ισραήλ προς αντικατάσταση των χαμηλά αμειβόμενων παλαιστινίων εργατών. Το ΚΚΙ (Μαοϊκό) εξέφρασε την αλληλεγγύη του με τις διάφορες διαμαρτυρίες των συνδικάτων ενάντια στη βάρβαρη αυτή απόφαση της κυβέρνησης του Ναρέντρα Μόντι. «Το ινδικό κράτος, υπό το καθεστώς RSS/BJP προσομοιάζει στο Ισραήλ και έχει δημιουργήσει έναν αδιάσπαστο δεσμό μαζί του. Το ινδικό κράτος, με ισραηλινές τεχνολογίες και όπλα, έχει εξαπολύσει μια σφοδρή καταστολή των δημοκρατικών φωνών και των επαναστατικών κινημάτων. Το ινδικό κράτος αντιγράφει τις σιωνιστικές ισραηλινές μεθόδους καταστολής των καταπιεζόμενων εθνοτήτων και των καταπιεζόμενων μαζών στην Ινδία. Η ΚΕ του ΚΚΙ (Μαοϊκού) απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις μαζικές οργανώσεις, τις δημοκρατικές δυνάμεις, τους ακτιβιστές προς υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλους τους προοδευτικούς κύκλους να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην ανίερη συμμαχία ανάμεσα στην Ινδία και το σιωνιστικό Ισραήλ», τόνιζε η ανακοίνωση.

Οι εντεινόμενες αντιθέσεις ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προκαλούν ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στα καταπιεζόμενα έθνη και λαούς και πολέμους δι’ αντιπροσώπων στην Ουκρανία. «Ιμπεριαλισμός σημαίνει πόλεμος». Το κόμμα μας προσεγγίζει τον πολύχρονο παλαιστινιακό δίκαιο αγώνα με αυτό το μαρξιστικό-λενινιστικό-μαοϊστικό σκεπτικό. Σε διεθνές επίπεδο, το ΚΚΙ (Μαοϊκό) εντοπίζει τρεις βασικές αντιθέσεις: 1.Την αντίθεση ανάμεσα στον ιμπεριαλισμό και τα καταπιεζόμενα έθνη και λαούς, 2.Την αντίθεση ανάμεσα στο προλεταριάτο και την αστική τάξη στις καπιταλιστικές χώρες, 3.Την αντίθεση ανάμεσα στις διάφορες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Μεταξύ των τριών αυτών αντιθέσεων, από το κόμμα μας εκτιμά πως η πρώτη αντίθεση είναι η κύρια αντίθεση.

Η ΚΕ του ΚΚΙ (Μαοϊκού) χαιρετίζει όλους τους θαρραλέους λαούς, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να απελευθερώσουν τις χώρες του πάση θυσία, και ιδίως τον παλαιστινιακό. Σε αυτή την υποστηριζόμενη από τον ιμπεριαλισμό σιωνιστική σφαγή, πάνω από 35.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 70.000 έχουν τραυματιστεί, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά. Οι φασιστικές δυνάμεις έχον μετατρέψει την Παλαιστίνη σε σωρούς ερειπίων. Όμως, έχουν παταγωδώς αποτύχει να κάμψουν το επαναστατικό πνεύμα του παλαιστινιακού λαού. Είναι επιτακτικό να εντείνουμε τα μαζικά κινήματα προς υποστήριξη του παλαιστινιακού αγώνα και ποιοτικά να τα μετατρέψουμε σε ένα επαναστατικό μαχητικό μαζικό κίνημα.

Η ΚΕ διαβεβαιώνει ότι θα προσπαθήσει να εντείνει με όλες της τις δυνάμεις το φιλοπαλαιστινιακό λαϊκό κίνημα στη χώρα μας και να συμμετέχει στα κινήματα αλληλεγγύης σε όλη την υφήλιο, τα οποία εκθειάζουν τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού.

Ο λαός της Παλαιστίνης διεξάγει ένοπλο αγώνα ενάντια στο σιωνιστικό-ισραηλινό κράτος για πάνω από 70 χρόνια. Το Ισραήλ τρέφεται και υποστηρίζεται από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και άλλες δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού αντανακλά τη συγκεκριμένη κατάσταση στην Παλαιστίνη. Ο ιμπεριαλισμός είναι αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη κρίση. Χρησιμοποιεί τις πολεμικές μηχανές του για να συντρίψει τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, ιδίως αυτόν της Παλαιστίνης. Οι εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες είναι αντιιμπεριαλιστικοί, στην ουσία, και δημοκρατικοί, στη φύση τους. Το κόμμα μας σταθερά διάκειται υπέρ και υποστηρίζει όλους τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες. Αυτή είναι η θεωρητική αντίληψή μας για τα εθνικά κινήματα. Αναγνωρίζουμε απόλυτα την ανάγκη να συσπειρωθούν όλα τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα και δυνάμεις υπό μια κοινή πλατφόρμα. Αυτό θα παρέχει γερή ώθηση στα κινήματα αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα.

Abhay

Εκπρόσωπος Τύπου

της Κεντρικής Επιτροπής

του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκού)

***

Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό)

Κεντρική Επιτροπή

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων

5 Ιούνη 2024

Να παλέψουμε για την απελευθέρωση του συντρόφου Ζορζ Αμπντάλα

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό) υποστηρίζει τη Διεθνή Εβδομάδα (8-15/6/2024) για την απελευθέρωση του Ζορζ Αμπντάλα. Επίσης καλωσορίζει το κάλεσμα από φίλους και υποστηρικτές της Ινδικής επανάστασης στο εξωτερικό για τη διοργάνωση κινητοποιήσεων καταγγελίας της Επιχείρησης Κάγκααρ, κατά τη διάρκεια της διεθνούς εβδομάδας για την απελευθέρωση του συντρόφου Ζορζ Αμπντάλα. Η επαναστατική ζωή του Ζορζ Αμπντάλα αποτελεί πραγματική πηγή έμπνευσης για κάθε επαναστάτη και κομμουνιστή σε όλο τον κόσμο.

Παρά τη φυλάκισή του επί δεκαετίες, τα βασανιστήρια, την κακομεταχείριση και τη συκοφάντηση από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, η επαναστατική του ζέση για την ελευθερία της Παλαιστίνης παραμένει ακλόνητη σαν ένα βουνό. Αποδεικνύει έτσι ότι δεν υπάρχει φυλακή που μπορεί να κλείσει μέσα της τις επαναστατικές ιδέες, δεν υπάρχει όπλο που μπορεί να σκοτώσει τις επαναστατικές ιδέες. Γιατί αποτελούν μια δύναμη που, όταν την αξιοποιήσουν οι μάζες, γράφει ιστορία.

Ωστόσο, για να καταστείλουν τα επαναστατικά κινήματα, οι άρχουσες τάξεις μεταχειρίζονται φασιστικά μέτρα, όπως γενοκτονίες, επιθέσεις σε εργατικά συνδικάτα, περιστολή της ελευθερίας λόγου και έκφρασης, προκειμένου να διατηρήσουν το εκμεταλλευτικό τους καθεστώς. Αυτά τα φασιστικά μέτρα εφαρμόζονται στο όνομα της δημοκρατίας, της ανάπτυξης και του Συντάγματος. Όμως, είναι ξεκάθαρο ότι, σε μια ταξική κοινωνία, όλα αυτά χρησιμεύουν αποκλειστικά για να ικανοποιούν τα συμφέροντα των αρχουσών τάξεων. Τίποτα δεν είναι ουδέτερο σε μια ταξική κοινωνία. Καθώς η γενική κρίση του καπιταλισμού εντείνεται, οι κυβερνήσεις κάθε χώρας βάρβαρα εξαπολύουν φασιστική καταστολή για να τσακίσουν τα επαναστατικά και τα αντιστασιακά κινήματα.

Στην Ινδία, μετά το ανέβασμα του Ναρέντρα Μόντι του ΒJP στο θρόνο της πολιτικής εξουσίας από τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά, κάθε δημοκρατικός χώρος, που το Ινδικό Σύνταγμα τυπικά κατοχύρωνε, βαθμιαία έχει εξαλειφθεί. Δημοσιογράφοι, κοινωνικοί αγωνιστές, συγγραφείς, φοιτητές, νομικοί, στελέχη αντιπολιτευόμενων κομμάτων και οποιοσδήποτε αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές της εξουσίας του Μόντι μπαίνει φυλακή η τον κακομεταχειρίζονται επί μακρό χρονικό διάστημα. Όλοι τους κατηγορούνται βάσει του δρακόντειου Νόμου UAPA, που στρέφεται ενάντια σε όλες τις βασικές αρχές της «κανονικής δικαιοσύνης». Μετά την έναρξη της Επιχείρησης Κάγκααρ, οι επαναστατημένες μάζες υφίστανται τη χειρότερη μορφή καταστολής. Είτε σκοτώνονται εξωδικαστικά είτε μπαίνουν πίσω από τα κάγκελα. Εκατοντάδες από τις επαναστατημένες μάζες έχουν συλληφθεί δόλια και υφίστανται απάνθρωπη μεταχείριση στα ινδικά μπουντρούμια. Η Ινδία βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως στη λίστα των θανάτων μέσα σε φυλακές και της απάνθρωπης μεταχείρισης των κρατουμένων.

Ενώ σπεύδει να υλοποιήσει φιλοϊμπεριαλιστικές και φιλοεπιχειρηματικές πολιτικές, η κυβέρνηση Μόντι αγνοεί τα πλατιά διαδεδομένα αιτήματα του ινδικού λαού, ιδίως των ιθαγενικών λαών για το σταμάτημα της επιχειρηματικοποίησης των δασών και την αποτροπή της λεηλασίας των φυσικών πόρων της χώρας. Πρόκειται για γνήσια και δημοκρατικά αιτήματα των ινδικών μαζών. Όμως, αντί να εισακούει αυτά τα αιτήματα, το ινδικό κράτος έχει εξαπολύσει ακόμα πιο βάρβαρες επιθέσεις κρατικής τρομοκρατίας – πρόκειται για έναν πόλεμο ενάντια στο λαό, ενάντια στις διαμαρτυρόμενες μάζες.

Η Επιχείρηση Κάγκααρ, που χρηματοδοτείται και καθοδηγείται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αποτελεί ένα από τα σημαντικά όπλα για τη συντριβή του υπό την ηγεσία του ΚΚΙ (Μαοϊκού) επαναστατικού κινήματος. Έτσι, επαναλαμβάνεται η ιστορία ότι ο ιμπεριαλισμός χρειάζεται τον φασισμό για να εξέλθει από τη γενική κρίση, όπως παλαιότερα με τη μεγάλη ύφεση. Το ΚΚΙ (Μαοϊκό) δηλώνει ότι το ινδικό κράτος είναι υποτελές προς τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων. Δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα για τις καταπιεζόμενες τάξεις και στρώματα σε αυτό το ετοιμοθάνατο κράτος.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΙ (Μαοϊκού) στέκεται αλληλέγγυα με τα κινήματα για την απελευθέρωση όλων των πολιτικών αιχμαλώτων σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, καλεί τους φίλους και τους υποστηρικτές της ινδικής επανάστασης και όλες τις δημοκρατικές φωνές, τους εργάτες, τους αγρότες και τους φοιτητές να διεξάγουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις φασιστικές γενοκτονικές εκστρατείες που λαμβάνουν χώρα στις ιθαγενικές περιοχές της Ινδίας υπό το όνομα «Επιχείρηση Κάγκααρ» και υπό την φασιστική ηγεσία Μόντι.

Άμρουτ

Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων

της Κεντρικής Επιτροπής

του ΚΚΙ (Μαοϊκού)

Μετάφραση από τα αγγλικά parapoda.

Tagged: ,

Σχολιάστε